Kontakta Mig

Sol & fix.

Det är endå rätt magiskt vad solen gör med kropp och knopp. Energi fylls på och humöret blir på topp.. nästan tom att inte tonåring kan reta mej…. Men bara nästan..hehe..

Jag fixade lite med baksidan idag. Så skönt att få lite ordning där.

Stökar runt

Det va ju inte en riktigt vårstädning men lite ordning fick jag. Energin måste ju ut lixom.

Väntar på våren

Nu väntar man på att det ska bli redig vår så paviljongen kan komma på plats. Mycket kaffe stunder ute…

Blev en liten myshörna idag att ta kaffet i

Efter fix är det kaffe i solen. Sen lång runda med djuren. Andas, reflektera och bara vara. Nått jag tränar på.. här och nu. Min hjärna vill gärna springa iväg till andra tankar…. jobba på att njuta av stunden.

Fullt i bilen

Jag bjuder på denna fantastiska ikke filter bild på ett bord och mej…. Hehe.. bilen fullpackad när jag hämtade möblerna.. köpte på blocket till en billig peng. Så ska jag nog kunna fixa till det till sommaren….

Ska köpa kuddar och fixa lite mer.

Har du börjat fixa till våren? Jag såg att det kommer lite fina blommor i min trädgård. ingen aning vad som kommer ploppa upp… hehe. Spännande.

For väl se vad det blir för nått…
Fläskpannkaka

Frisk luft gör mej hungrig… hihi… så det blev en smarrig fläskpannkaka idag. Moppeungen gillar inte det så mycket så han år bara lite mer än hälften.. tur han inte tyckte det va super gott… då hade mamma inte fått nått…hehe..

Mumma

Men vad gör väl det när han sen går till affären och handlar till mamma.. han kan minsann när han vill..

Imorgon är ett lov över för en del barn.. en del barn blir hemma…

Ta inget för givet i livet❤️

Sov Gott🥰.

Tjabba tjena hello på Er.

Det trillat ju inte in inlägg på min blogg nu för tiden…. Varför ??

Att blogga är absolut ett sätt för mej att bearbeta en del saker, att dela med mej av hur livet faktiskt är. Allt är inte guld och gröna skogar…

Men en bloggpaus blev det utan vettig förklaring faktiskt. Tror att jag behövt landa lite i nytt jobb och annat som påverkar mej. Mycket positivt händer. Lite sega tandläkarbesök plockar dock ner mej på jorden ibland…hehe..

I går va det ett av dessa besök hos tannis. Skruvar i underkäken och det va ju för bomben en nära döden upplevelse. Kirurgen va fantastisk. Jag ligger under ett skynke med endast munnen synlig. Tårarna rinner under skynket och jag är spänd som en fiol. Alltså det är fruktansvärt men dom är så duktiga och jag får bita ihop…. Eller kanske inte. Hehe.. väl efter är det hem och vila och låta stygnen läka i ro. Jag är så tagen efteråt så somnar oftast ett tag. …. Bävar för när jag ska ha fyra skruvar samtidigt in i överkäken… men det tar vi då…. Får tänka på att det blir bra när det är klart.. dyrt är det oxå…. Blää..

Sexig mat när man opererat munnen

Corona har passerat här. Moppeungen klarade det på ett par dagar.. mamma ett par veckor… va som en seg influensa och nu är det avklarat. Skönt.

Sol härliga sol..

Efter jobb idag blev det kaffe i solen. Alltså det är underbart att komma hem från en härlig rolig dag på jobb, till att sätta sej i solen och mysa. Andas reflektera och njuta. Ta vara på denna varma solkänsla som finns i mitt hjärta.

Att ha nytt jobb tar på krafterna och lite trött i knoppen när jag kommer hem.. åldern?? Näää…hihi.. Men jag trivs toppen och det är härliga kollegor och varje dag är det kul att gå till jobb. Det är verkligen en härlig känsla..

Gäller ha koll på ögonbrynen..

Så här öppnade jag dörren i glömskan av att jag hade slängt i färg i brynen… grannen han pratade på och sa inget.. stackars man…skrämde väl livet på honom.. hehe..

Kvälls Gotte
Kvälls mord.. olika nöjen har mina hundar..
Mammas kvälls Gotte lite svårtuggat dock kom jag på…

Moppeungen har ju släppt moppen nu och mamma är taxi… det är kompisar varje helg och mamma hämtar och lämnar hej vilt… ska bli väldigt skönt när den söte pågen får körkort. Men fram tills dess är mamma taxin redo. Vill han kommer hem tryggt så hämtar gärna. Kommer väl en tid när jag får ett liv oxå…haha…

Min fina lilla trollis

Jag fick efter Corona besök av mina fina och efterlängtade töser. Fick hjälp av Linn och mormor och trollis kunde mysa. mormor va inte så pigg så det blev hemma mys. Men det funkar så bra det med. Älskar när dom är här.

Här kommer det upp hängare när expertpanel hemma på besök.

Nu är det taxi dags sen sova.. nu vill han hem..

Blev en liten snabb uppdatering av årets två första månader.. ska försöka bättra mej med blogg.. mycket meck med skola och det ska ni få ta del av. Orkar inte det riktigt ännu bara. Får ladda för att skriva om det. Många turer hit och dit.

Sov sött och ta hand om dej❤️.

Världen är upp och ner. Se till att ge dina kära en extra kram imorgon❤️.

Så va det Nytt År & nya utmaningar väntar!!!

Vad väntar vi oss av det nya året? Nyårslöfte är inte nått för mej direkt. Känner mer det inte behöver vara nyår för att det ska hända nått..hehe..

Eller så ger man en massa löften som inte hålls och så blir man besviken på sej själv?? Ja vad vet jag..

Jag börjar mitt nya jobb på måndag och det ska bli kul och spännande. Förväntansfull och nyfiken är jag.

Efter lite ledighet och firandet av julen med min lilla familj i Danmark är jag laddad för ett Nytt År.

Julmys

Jag hoppas detta år ger oss sans och balans med pandemi så vi kan umgås och resa. Att vi får lov att avgöra vad som är rätt och fel för oss själva, vad vi tror på. Att vi respekterar varandra och tar hand om varandra istället för att sprida hat och dela in oss i grupper.. Vi förtjänar alla att bli lyssnad på med öppenhet och respekt.

Julfirandet på landet i Danmark

Det va så kul att få fira jul i denna lilla by i Danmark och vara med om deras mysiga firande.

Tomten kommer till alla barnen vid lilla affären och delar ut paket. Så fint.

Härliga jul

Så det va mysigt och kul att få uppleva dansk jul. Dans runt granen och massor med god mat och härliga människor. Ljuvligt.

Nyåret firades in i lugn och ro hemma. God mat med moppeungen och sen köra honom på sitt håll, hundarna och jag höll ställningen tills han skulle bli hämtad..

Nyårs stressen drabbar inte alla
Ett ben är bättre än smällarna
Nyårsfirandet i lugnet

Så imorgon åker de sista julsakerna ner. Skönt att bli av med det… hehe.

Hämtning av sonen

Skönt när ordningen återställs efter lledigheten. Moppeungen är ledig ett tag till dock så nu får han hålla ordning på hemmet. Kan ju bli spännande att se hur det går.

Sista övningskörning i golfen

Så är min lilla gula Golf såld och vi fick en sista körning i den. Nu är den hos en trevlig dam och blir omskött.. kommer sakna den minsann.

Men det kommer nu nya bilar in i mitt liv.. hehe.

Nu är det rester och tv.

Hoppas ditt nyårsfirande va som du önskade.

Gott Nytt År på Dej❤️

Nattens ljud & svettningar!!

Ja här ligger man snart halv fem på natten eller morgonen och kan inte sova…

Det är den 18 december och jag ligger och lyssnar på fåglarna som kvittrar där ute i mörkret. Känns ju hur konstig som helst när det är mitt i vintern.

Känns som en sommarnatt då jag tydligen ska lida av svettningar även på vintern…grrr..hehe…

Är det åldern kanske… eller nä.. jag skyller på klimatförändringarna… låter bättre.. än kärring förändringar… visst..

Idag skyller man ju allt på pandemi eller klimatet… skönt så blir det bäst rabalder…

Tänk vad det ibland kan vara svårt med sömnen. Hjärnan som absolut inte har för plan att sova. Det är som moppeungen säger ibland.. det bara snurrar runt en massa tankar i huvudet hela tiden.. han tycker om att gå på gymmet när det är mycket tankar och snurr i huvudet. Nu är det ju svårt mitt i natten… kan väl helt ärligt så att jag inte hade gjort det endån…hehe.

Har du nått bra knep när hjärnan inte behagar koppla av?? Tar tacksamt emot detta.

Jag kan ju inte lösa varken det ena eller det andra just nu va… fast man vet det så är det svårt att komma till ro. Det behöver absolut inte vara några problem utan jag lyckas just nu med att få det mesta att snurra där uppe i knoppen. Saker som är helt obetydliga och de som är lite mer betydande…

Man skulle varit hund… känns inte som dom har mycket att tänka på just nu iallafall..hihi

Sover så gott mina hjärtan 💕

Nä jag får väl ta ett varv Med nått spel på telefonen.. tror absolut det är det bästa…nä jag vet. Det är det inte…. Men gör det endån.. busigt va.

Nä nu är det mest natta svammel..

Du sover säkert sött…. Fortsätt med detta och ha em härlig lördag❤️

Puss & nattkram.

Söndagens lata funderingar & socialamedier ångest!!

Nä nu får jag nog lägga ner att skrolla runt på facebook och Instagram…Får ju söndags ångest de Luxe…

Vi vilar

Medans jag inte gör många knop idag så tycks alla andra göra det…

Det julbakas och den ena gör finare än den andra. ( jag är inte bitter )..hehe.. Det är jul mys i alla hus. Ingen bråkat med tonåringen eller har hundar som absolut inte lyssnar.

Ingen har en tvätthög att sortera , och en torktumlare full. Allt är så juligt och fridfullt denna tredje advent.. vilket i och för sej va tur jag såg på facebook att det va…( noll koll) så jag kunde smacka upp några ljus och tända på dom…

Tredje ljuset tänt

Det är väl det med just sociala medier att livet blommar alltid så fint där. Det gör ju att man får lite ångest över att man inte gör så mycket själv.. typ idag.

Sällskap

Jag förstår hur många kan må dåligt av se allt det ”fina” som händer överallt på sociala medier. Tänket oxå på våra yngre som jämt är uppkopplade till den ”världen” och pressen av att nått bra måste hända hela tiden.

Jag hoppas verkligen att både ungdomar och vi lite äldre förstår att det finns ett liv bakom alla dessa vackra fasader. Alla har vi en vardag oxå.. men den är inte lika kul att lägga ut.. så klart.

Det är ju jätte fint att få se alla fina julbilder och vinterbilder. Det lyser upp vår vardag absolut.

Just idag har bara min vardag inte varit lika rolig som din…. Kanske. Kanske har du oxå inte gjort många knop… inte julbakat, inte lagat en stek till söndagsmiddag. ( här blev det amerikanska pannkakor) och inte bakat en kaka till fikat. ( vi körde och köpte en glass på McDonalds)…

Mys i soffan

Så näää denna söndag går väl inte till historien men vem fan bryr sej..hehe..

Hoppas du mår fint och söndagen varit som du önskar. Efter dina önskemål inte någon annans.

Sköt om dej och imorgon är det en ny dag.

Le & va glad❤️.

Ett vinterland, återhämtning & luciasorg!!

Det snöar och är så vackert ute. Hoppas nu det får ligga kvar ett tag bara. Är så fint och ljust med snön.

Snön ligger så fint
Ljus och snöigt

Jag tänder ofta ljus och tänker på dom som inte finns med oss här på jordelivet. Tvåbenta som fyrbenta. När snön sen kommer blir det lite mysigare stämning tycker jag.

Stämmer så väl

Jag har ju ett stort behov av att återhämta mej och efter underbara dagar med barnbarnet och dottern på besök vilar vi nu lite. Hur mycket jag än älskar att ha gäster och roligheter från morgon till kväll, blir jag trött. Det är något jag har väldigt svårt att acceptera och jobbar mycket på det. Har blivit bättre på det men känslan i huvudet efter att ha haft så mysigt och härligt, att jag måste vila efter är oerhört jobbig. I så många år har man lixom lärt sej att allt kul är bra. Gör massor med kul så kommer du må toppen…. Hela tiden..

Så funkar dessvärre inte jag längre. Efter en rejäl kollaps är det lång väg tillbaks och att då inte återgå till som man levde innan..är inte jätte lätt. det är ju inte så man vill leva igen..

Samtidigt pågår ju livet runt mej och saker som ska fixas. Men vi tog lite paus nu.

Lilla vovven är glad att mattes famn är ledigt nu och myser gärna.. hon är nog världsmästare på att mysa och kela…hehe..

Lillan myser
När man är döv

Så har vi dessa förbannade öron som ska bråka. Lite ömt igår,,, helt igen svullet och döv idag. Så nu blir det min behandling med Aloesprit och droppar och hoppas det ger sej. Har ingen alls lust att åka och tömma det på akuten..

Hur har du det denna fredag? Vad händer?

Lucia på måndag så du laddar kanske för det..

Det sorgliga just denna lucia är hur många som inte får se sina barn och barnbarn gå lucia tåget. Det gör så ont i mitt hjärta att denna diskriminering av friska människor förekommer.

Att ett vaccinpass ens kommer på tals i denna moderna tid vi lever i är obehagligt.

Det gick ju sådär

Det ska bli intressant att se vart det landar allt detta. Just nu pågår så många stämningar av små och stora företag som inte har rätt att neka ovaccinerade.

Tänk vilket hat detta framkallat. Släkter som sluta ses, vänner som slutar vara vänner… för ett vaccinpass. Hatet är verkligen starkt. Måtte kärleken och respekten för varandra vinna❤️.

Du har rätten att äga din kropp❤️.

Nä nu ska jag minsann äta en god kladdkaka sonen bakat. Det är kärlek det..hihi..

Ha en underbar helg. Sprid kärlek 🧡.

Det där med att säga Hejdå!!!

Så har dagarna gått och barnbarn och dotter åkte hem idag. Det ju alltid så svårt att ta farväl och det blir mycket känslor. Speciellt lilla trollis som hade varit så ledsen i bilen efter mormor. Det är jobbigt men vi får tänka att vi ses snart igen. Ska ju fira jul tillsammans.

Tosiga tös

Tiden går så snabbt när dom är här. Jag älskar att ha dom när. Alla mina barn samlade och kaoset är på topp. Kan det bli bättre.. Nix nix…

Bus i soffan

Moppeungen tycker det är rätt mysigt oxå när det busas och leks.. även om man inte kan sä det så klart…hihi..

Ute dag

Igår va vi två ute. Mamma gjorde ärende och jag passade på att leka på lekplatsen med trollis. Kallt som helvetet men kul hade vi..tack och lov blev hon kissig efter någon timme så vi fick gå hem och pinka… och värma oss..hehe.. sen höll vi oss inne.

Morbror är kul
Själv valt present på ÖB

Märks att hennes mamma har städfirma va? Hon fick välja nått på ÖB. Valde då två diskborstar.. billigt och bra ju… hihi..

Finns inte i Danmark.. jo nu gör det… hehe

Vi har så klart passat på att ha kaffe fika med de gamle så dom fick träffa töserna oxå. Men det glömde jag visst ta bilder på..hehe. Men trevligt hade vi..

Fick fina blommor
Advents kalender ska ju öppnas varje dag
Konstigt barnen har tvätt med sej alltid

Deras tvättmaskin pajade i veckan. Tur då mormors funkar ju…hehe….

Lite julmys på kvällen

Moppeungen va på middag med pappa så vi tre körde lite mys middag hemma.

Mormor är trött och nöjd på kvällarna när dom är här på besök. Vi leker på dagen och läser bok och somnat gott på kvällen. Det är så underbart mysigt att sova med henne. Hålla handen när hon vill och kramas när hon vill. På morgonen går vi upp,bara hon och jag så hennes mamma får sova, och vi har så mysigt. Bästa tiden då vi är lite morgon mysiga och hänger i soffan. Dricker kaffe och myser.

Det är verkligen så härligt att få skämma bort dom lite. Linn får sova på morgonen och jag och Delia fixat frukost till henne.

Lite kvälls gott till mammorna

Så härliga dagar har vi verkligen haft. Men allting har ett slut och idag va det dags att åka hem till sambo och far.

Så nu är hjärtat påfyllt med kärlek och väntar på ny påfyllning till jul.

Två trötta töser

Det tar på krafterna att bli lite jagade då och då..hehe.. så nu sover mina små töser gott här hos matte.

Mormor vilar oxå i soffan

Så nu sover moppeungen och mormor nästan oxå. Ska ta mej in i sängen och bädda ner mej. Kommer kännas tomt. Den har ju fyllts ut med ett litet barnbarn nu några nätter.

Sov gott söta du.

Många kramar och mycket kärlek till dej där ute.

Många som kämpar i motvind där ute i dessa tider. Kämpa på och det kommer ljusare tider. Skam den som ger sej säger man väl….

Natti❤️

1 december & en lucka stängs..eller…öppns!!!

Idag är det glädjens dag för många barn. Adventskalender ska öppnas. Förväntansfulla är de små. Oskyldiga små liv som är helt omedvetna om allt som händer i världen.

Jag kan ibland avundas de små liven. Pratade fajstime med mitt lilla barnbarn idag när hon öppnade sin ena kalender.. så glad och stoppade det goda chokladet snabbt in i munnen… mormor njuter varje minut vi pratar. Hon är en sån glädje och jag glömmer bort allt när jag har henne på skärmen framför mej.

Så stängs skärmen av och så är mormor tillbaks i vardagen. Nyheterna på tv. Jag blir så ledsen då jag ser hur dörrarna stängs framför oss. Vi backar i vår utveckling om ett enat Sverige.

Ser hur en konsert ordnas på en arena med över 10000 besökare. Det ska rockas och sjungas och njutas av den fina musiken. Ändamålet är för att bli mer medvetna om Psykisk Ohälsa… Toppen budskap .

Men oxå Lite ironisk egentligen kan jag tycka. Samtidigt så ökar den psykiska ohälsan i samband med denna nuvarande diskriminering som pågår bland oss svenskar.

Människor blir förbjudna att gå på galor, evenemang , många som inte kan se och finnas vid sina barns aktiviteter. Skapar inte detta psykisk ohälsa? Att ordna ett musikarrangemang för psykisk ohälsa där man förbjuder folk att komma in om man inte har ett vaccinpass.. vad i helskotta är detta för ett snedvridet land vi lever i.

Ingen under 18 år behöver vaccinbevis, måste inte vara vaccinerade heller. Dom får gå på konserten.

Alla över 18 år ska visa ett bevis på att dom tagit ett vaccin mot covid. Ett bevis som varar i 90 dagar från det du hämtat ut passet.

Man har upptäckt nu att vaccinet inte håller så länge som man först trott. Att effekten avtar väldigt snabbt. Tom inom någon månad.

Så på konserten finn det då människor som har ett vaccinpass. Dock är det många som har tagit sista sprutan för ett bra tag sedan. Så vaccinet har mindre effekt på en stor del av besökarna. Vaccinerade smittar oxå mer än vad man egentligen trodde från början.

En ovaccinerade som gör ett test innan och får negativt svar är inte välkommen på konserten.

Är det inte diskriminering så vet jag inte vad det är..

Inte heller välkommen att se sitt barn göra en hockey match eller någon annan typ av aktivitet om det är över 100 besökare.

Är det bara jag som inte ser logiken i detta???

Vaccinerad eller ovaccinerad så är detta så fel. Vad är det för galenskap som händer.

Vi ska väl endå kämpa för ett enat folk i ett fint Sverige. Ska vi lära våra barn och barnbarn att vi stänger luckan….. istället för att tillsammans öppna den och kämpa för allas lika värde och rättigheter.

Jag kommer personligen inte gå på nått som kräver vaccinpass. Vaccinerad eller ovaccinerad. Så måste vi stå enade i denna diskriminering.

Så nu kan vi inte bara snacka längre. Utan faktiskt visa vart vi står i detta elände.

Tillsammans är vi starka ❤️

Sov gott och ta hand om dej.

Let's talk

A platform to express and exchange

Gowriteandexplore✨

"People may hear your words but they feel your attitude! "❤🥀

Beyond The Lines

The truth lies beyond the lines!

Snikmorsans Ekonomisida!

Bli Rik På Snik!

Yolanda och hennes kreativa skrik

Aspergers syndrom, bipolaritet, fotografi, konst, poesi.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

paradoxal

En kvinnas ljuva ångest.

Marie - skriver om livet

om kärleken till livet och språket

whenimbackagain

psykisk misshandel, relation, separation, skilsmässa

Herr Arnes

ta det lugnt

Maskrosbarn

Jag kan, jag vill, jag ska!

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Spetspatienten

Unna dig att må bra

Blogg – Pernilla Wahlgren

Pratar Öppet Om Psykisk Ohälsa!

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.