Julefrid är det inte här ….

Jul, skolavslutning, kalas och andra tillställningar är inget för oss. Med mycket möda och besvär så gör vi det endå.. dock inte efter hur andra tycker. Utan det vi tycker passar dig sa.

Varför är det så???? Nu börjar vi dock få lite kläm på det men ack så många år vi har varit ovänner. Men att komma till insikt både för mej och ungdomen att det finns diagnoser i huset har underlättat vårt firande.

Förändring och att inte veta vad som händer är inte toppen för en ungdom med bl.a. Autism. Det är oerhört stressande för honom. Oron, ovissheten om vad som komma ska skapar en enorm inre stress för honom. För mamman är det typ att trippa på tå… gör allt vad jag kan för att lixom inte få han att explodera… japp så är det faktiskt. För många låter det säkerligen som man curlar… ja så kan ni tänka. Jag har slutat bry mej om vad ni tycker. Det har varit ett oerhört jobb men med hjälp har jag fått lära mej att hantera hans diagnoser.

Men. Mamma ska du ha den klänningen nu på jul? Det ser ut som en pyjamas””” Andas och andas. Jamen vad bra då kan jag somna på plats om jag blir trött.. svarade jag. Det va inte heller kul.

Komplimanger är inget som flödar från honom. Det tillhör lixom inte hans sätt att tänka. Han är brutalt ärlig. Det är väl härligt. För de gånger han kommer och kramas och säger något fint så är det med hela hjärtat och han menar verkligen det.

Julmys hos bror min

Vi kom ett par timmar senare än anses till jul firandet. Så han orkar. För många timmar med socialt umgänge blir oerhört svårt för honom.

När vi kommer hem går han rakt in i sängen och lägger sej. Då är han mentalt utmattad. Mamman fixar lite mat till honom och ser till att det blir som han vill. Som jag fått lära mej genom åren att göra. Inga måsten inga krav mer den dagen.

Själv dimper jag ner i soffan och tackar för att julen äntligen är över. Så vi kan återgå till vår vardag… som funkar bäst för oss båda..

Två som myser av lugnet dagen efter.
Sonens julklapp till mamma

Jag fick själv välja julklapp. Han drog med mej till rituals och sa.. ”mamma ta vad du vill. Det är du värd” Alltså jag har världens bästa påg❤️. Han gör mitt liv såååå värdefullt för jag har lärt mej uppskatta vardagen. Inga prylar i världen kan ersätta vår vardag tillsammans.

Så nu är det julfrid i huset efter julen. Det uppskattar jag.

Ta hand om dej och hoppas du haft den jul du önskar🎅.

Kram

Författare: Marlene

Som mamma till en härlig påg med diagnoser som Autism och ADD har vi många utmaningar i vardagen att ta oss igenom. Dessutom är man själv i den åldern som vi inte heller pratar så mycket om. Klimakteriemorsan kallar jag mej för. Vår vardag är full av utmattningar. Men skulle inte för en peng i världen vilja ha nått annat. Det är så otroligt lärorikt och spännande att ha ett barn med dessa egenskaper. Han är mitt allt och tillsammans kämpar vi igenom oss vår vardag. Mycket nergångar men oxå otroligt mycket uppgångar går vi igenom. Alltid tillsammans❤️. Jag vill med denna blogg lyfta hur det är att vara npf förälder. Det finns otroligt mycket kvar att lära oss och det är viktigt vi delar med oss, tycker jag. Med en rejäl utmattning i bagaget har vi mycket att lära. En dotter och hennes familj som bor på Jylland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Lilla Speedos Mamma- föreläsare-inspiration

Jag föreläser om hur det är att leva med ADHD, dyslexi, tourettes och autismspektra i familjen. Både med och motgångar. Ett kreativ liv med snabba vändningar och säkert både mer skratt och tårar än i andra familjer:)

Let's talk

A platform to express and exchange

Gowriteandexplore✨

"People may hear your words but they feel your attitude! "❤🥀

Beyond The Lines

The truth lies beyond the lines!

Snikmorsans Ekonomisida!

Bli Rik På Snik!

Yolanda and her creative scream

Aspergers syndrome, bipolarity, photography, art, poetry.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

paradoxal

En kvinnas ljuva ångest.

Marie - skriver om livet

om kärleken till livet och språket

whenimbackagain

psykisk misshandel, relation, separation, skilsmässa

Herr Arnes

ta det lugnt

Maskrosbarn

Jag kan, jag vill, jag ska!

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Spetspatienten

Unna dig att må bra

Blogg – Pernilla Wahlgren

Psykisk ohälsa diagnos barn klimakteriet

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: