Dansk besök, Smärtkliniken & frissan!

Minsann jobbigare än vad jag trodde att ha en heldag på smärtkliniken idag. Fokus på att prata om min smärta i många timmar. Inte så upplyftande precis. Inte heller nått jag egentligen gillar då jag lixom inte vill ” gnälla”. En av läkarna märkte jag tycker det va jobbigt att berätta om mina olika smärtor och frågade mej varför det är svårt? Jag vet ju att många har det värre och jag vill inte inte vara gnällig….fick jag berätta för henne. Hon va dock väldigt tydlig med att det ska inte jämföras med någon annan utan jag lever med min smärta och det är hur jag upplever det..

Men som sagt jobbigt att vi tillsammans med min journal kom fram till att jag sökt hjälp sedan 2006 för ont i kroppen. Galet när läkaren läste upp de olika besöken och alla mediciner jag provat genom åren…

Men iallafall så kom alla dagens olika läkare, sjukgymnaster, psykolog & arbetsterapeuter fram till att jag borde gå något program med att lära mej hantera smärtan och även lära mej att utmana min kropp lite. Utan att skada den. Jag behöver hjälp med att få råd och knep för att vardagen inte ska bli för jobbig för framförallt rygg och höft och händer. Att försöka hitta en livsstil som innebär att vara aktiv och röra på mej men på ett sätt som kroppen klarar bättre än idag.

Det är oerhört svårt att acceptera att min kropp inte är så ”bra” som jag vill, och därför pressar jag den alltför mycket ibland och då får jag bara bakslag och ont. Nu ska jag få hjälp med att successivt sakta pressa lite försiktigt på kroppen.. tålamod.. är viktigt. Och absolut inte min starkaste egenskap..hehe….

Men men… trött i kropp och knopp när jag kom hem. Vilade lite och sen frissan…

Så ofantligt trött på mitt hängiga hår så det åkte av..

Kort och skönt

Det blev myyycket hår som åkte av…. Jätte skönt och nu ska jag se hur jag får till det imorgon innan jobb…hehe…

Men nu är jag nerbäddad och trött. Ska reflektera lite över dagen sen sova.

Jag har ju haft en helt fantastisk helg med danskarna på besök. Det lever jag på ett tag. Min lilla trollis och min dotter och svärson. Älskar när vi alla är samlade. Moppeungen oxå hemma så klart. Vi firade födelsedag och åt gott och mös…

Spätta
Vacker inredning på restaurang
Mormors soltjej.

Vi fick så fint väder i lördags och söndags. Som tur är har man sällskap i trädgården när solen tittar fram… även om hon inte är still så länge..hehe

Mys med morbror.

Så nu har jag fått påfyllning av kärlek från lilla trollis så jag klarar mej ett tag…

Jag hoppas din helg va bra❤️. Gjorde du nått du vill dela med dej, så är det kul att få läsa.

Ta hand om dej.

Natti natti

Författare: Marlene

Livet består av upp och nergångar. Jag tänker mej mest uppgångar, men skriver oxå gärna om mina nergångar. Viktigt vi förstår att alla kämpar på med sitt.. Jah har två ljuvliga barn som är min glädje. Numera är jag oxå mormor med en enorm kärlek till denna lila tös. Jag är sjuk i utmattning / ångest och skriver oxå öppet om att leva med det. Med jobb och familj och allt runt om. Älskar att hjälpa och föra människor framåt och utvecklas.. Har fått jobba mycket med mej själv att faktiskt få lov att säga NEJ...

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s