Tacksamhet & att titta upp

Livets snurra rullar på… man gör det man ska och glömmer stanna upp.

Lyfta på huvudet och titta uppåt. Framåt…

När jag gick på KBT fick jag verkligen jobba med att titta upp. På promenaden, på parkeringen när jag parkerat bilen, i trädgården när jag är ute.. höja blicken och.

Syftet med detta va att se, oreflektera och framförallt vara här och nu. Jag är här i skogen, ser träden, ser blommorna, höra fåglarna. Vara medveten i vad jag gör nu.

Det är ofta jag får påminna mej själv om detta. Men absolut så mycket bättre nu än för tre år sedan.

Inte gå promenaden med massa andra tankar, inte vara medveten om att man går promenaden ens..

Jag fick börja med att lyfta blicken och räkna typ grenar på ett träd. Kolla hur många fåglar som satt på ängen.. Allt för att låta hjärnan vila från tankar som maler i huvudet. Ångest som kommer med dessa tankar.

Det låter kanske konstigt men det är oerhört svårt att styra sina tankar. Men det går… det går att få tankarna på annat håll under promenaden så hjärnan får vila… Det är ett ständigt jobb… men det går.

Röntgen

Jag får för tillfället påminna mej lite oftare att titta upp. Stanna upp. Se nuet. Inte bara göra saker för att.. utan med medvetenhet och närvaro.

I veckan va det röntgen lite snabbt. Sen tillbaka till jobb. Det va höften och bäcken. Nästa är ryggen. Men det är inte förrän i september. Skönt endå det händer nått med att få ordning på smärtan. Hoppas jag.

Vilar med sällskap

Idag är det lite vilo och pyssel dag hemma. Jobbade igår och bara ledig idag så får lyssna på kroppen. Vänster hand är svullen och gör ont. Så den fick vila lite.. och sällskap har man ju alltid…hehe… mysigt.

Nära mina töser

Hur gör du för att ta vara på dej själv?laddar batterierna?

I veckan som kommer får vi besök. Och ni kan tro jag längtar…

Min trollis

Saknar henne och hon ska få sååååå mycket mys med mormor.. sent på onsdag kommer dom. Sen jobbar jag men sen myser vi på helgen… längtar..

Köks tjänst

Imorgon är det upprop i skolan. Sen är det dags att komma igång med livet. Ska bli skönt att få ordning på torpet… har ju allt med tider och mat helt upp och ner….moppeungen behöver lite ordning och reda..hehe…

Kantareller

Alltså tänk endån att få en sån god kantarell toast på kvällen. Av min snälla granne. Det va det godaste jag ätit på lääänge… så gott. Nice med bra granne..

Bullar

Sen fick jag minsann nybakade bullar oxå igår kväll över häcken… alltså hur lyxigt är inte det…. Så gott. Tacksam för min fina granne. Så snäll och omtänksam.

Ta vara på de människor du har i din omgivning som är snälla och omtänksamma. Va ödmjuk mot andra.

Söndags mat

Sen blev det mat och nu är kl 23 och jag ska lägga mej. Förbereda för veckan. Och mina gäster…hehe.. allihopa ska vara samlade ett par dagar.. längtar..

Ovänner ??

Två damer som löper och inte alltid kommer så bra överens…hehe.. så sura dom kan vara. Jävla tur inte matte är likadan…hihi..

Men nä nu är det dags att fixa kvällen..

Glöm inte stanna upp.. reflektera och va här och nu… imorgon är imorgon… Igår va igår…

Sov sött och ta hand om dej❤️

Tänkvärt

Författare: Marlene

Livet består av upp och nergångar. Jag tänker mej mest uppgångar, men skriver oxå gärna om mina nergångar. Viktigt vi förstår att alla kämpar på med sitt.. Jah har två ljuvliga barn som är min glädje. Numera är jag oxå mormor med en enorm kärlek till denna lila tös. Jag är sjuk i utmattning / ångest och skriver oxå öppet om att leva med det. Med jobb och familj och allt runt om. Älskar att hjälpa och föra människor framåt och utvecklas.. Har fått jobba mycket med mej själv att faktiskt få lov att säga NEJ...

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s