Tacksamhet & att titta upp

Livets snurra rullar på… man gör det man ska och glömmer stanna upp.

Lyfta på huvudet och titta uppåt. Framåt…

När jag gick på KBT fick jag verkligen jobba med att titta upp. På promenaden, på parkeringen när jag parkerat bilen, i trädgården när jag är ute.. höja blicken och.

Syftet med detta va att se, oreflektera och framförallt vara här och nu. Jag är här i skogen, ser träden, ser blommorna, höra fåglarna. Vara medveten i vad jag gör nu.

Det är ofta jag får påminna mej själv om detta. Men absolut så mycket bättre nu än för tre år sedan.

Inte gå promenaden med massa andra tankar, inte vara medveten om att man går promenaden ens..

Jag fick börja med att lyfta blicken och räkna typ grenar på ett träd. Kolla hur många fåglar som satt på ängen.. Allt för att låta hjärnan vila från tankar som maler i huvudet. Ångest som kommer med dessa tankar.

Det låter kanske konstigt men det är oerhört svårt att styra sina tankar. Men det går… det går att få tankarna på annat håll under promenaden så hjärnan får vila… Det är ett ständigt jobb… men det går.

Röntgen

Jag får för tillfället påminna mej lite oftare att titta upp. Stanna upp. Se nuet. Inte bara göra saker för att.. utan med medvetenhet och närvaro.

I veckan va det röntgen lite snabbt. Sen tillbaka till jobb. Det va höften och bäcken. Nästa är ryggen. Men det är inte förrän i september. Skönt endå det händer nått med att få ordning på smärtan. Hoppas jag.

Vilar med sällskap

Idag är det lite vilo och pyssel dag hemma. Jobbade igår och bara ledig idag så får lyssna på kroppen. Vänster hand är svullen och gör ont. Så den fick vila lite.. och sällskap har man ju alltid…hehe… mysigt.

Nära mina töser

Hur gör du för att ta vara på dej själv?laddar batterierna?

I veckan som kommer får vi besök. Och ni kan tro jag längtar…

Min trollis

Saknar henne och hon ska få sååååå mycket mys med mormor.. sent på onsdag kommer dom. Sen jobbar jag men sen myser vi på helgen… längtar..

Köks tjänst

Imorgon är det upprop i skolan. Sen är det dags att komma igång med livet. Ska bli skönt att få ordning på torpet… har ju allt med tider och mat helt upp och ner….moppeungen behöver lite ordning och reda..hehe…

Kantareller

Alltså tänk endån att få en sån god kantarell toast på kvällen. Av min snälla granne. Det va det godaste jag ätit på lääänge… så gott. Nice med bra granne..

Bullar

Sen fick jag minsann nybakade bullar oxå igår kväll över häcken… alltså hur lyxigt är inte det…. Så gott. Tacksam för min fina granne. Så snäll och omtänksam.

Ta vara på de människor du har i din omgivning som är snälla och omtänksamma. Va ödmjuk mot andra.

Söndags mat

Sen blev det mat och nu är kl 23 och jag ska lägga mej. Förbereda för veckan. Och mina gäster…hehe.. allihopa ska vara samlade ett par dagar.. längtar..

Ovänner ??

Två damer som löper och inte alltid kommer så bra överens…hehe.. så sura dom kan vara. Jävla tur inte matte är likadan…hihi..

Men nä nu är det dags att fixa kvällen..

Glöm inte stanna upp.. reflektera och va här och nu… imorgon är imorgon… Igår va igår…

Sov sött och ta hand om dej❤️

Tänkvärt

Författare: Marlene

Som mamma till en härlig påg med diagnoser som Autism och ADD har vi många utmaningar i vardagen att ta oss igenom. Dessutom är man själv i den åldern som vi inte heller pratar så mycket om. Klimakteriemorsan kallar jag mej för. Vår vardag är full av utmattningar. Men skulle inte för en peng i världen vilja ha nått annat. Det är så otroligt lärorikt och spännande att ha ett barn med dessa egenskaper. Han är mitt allt och tillsammans kämpar vi igenom oss vår vardag. Mycket nergångar men oxå otroligt mycket uppgångar går vi igenom. Alltid tillsammans❤️. Jag vill med denna blogg lyfta hur det är att vara npf förälder. Det finns otroligt mycket kvar att lära oss och det är viktigt vi delar med oss, tycker jag. Med en rejäl utmattning i bagaget har vi mycket att lära. En dotter och hennes familj som bor på Jylland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Lilla Speedos Mamma- föreläsare-inspiration

Jag föreläser om hur det är att leva med ADHD, dyslexi, tourettes och autismspektra i familjen. Både med och motgångar. Ett kreativ liv med snabba vändningar och säkert både mer skratt och tårar än i andra familjer:)

Let's talk

A platform to express and exchange

Gowriteandexplore✨

"People may hear your words but they feel your attitude! "❤🥀

Beyond The Lines

The truth lies beyond the lines!

Snikmorsans Ekonomisida!

Bli Rik På Snik!

Yolanda and her creative scream

Aspergers syndrome, bipolarity, photography, art, poetry.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

paradoxal

En kvinnas ljuva ångest.

Marie - skriver om livet

om kärleken till livet och språket

whenimbackagain

psykisk misshandel, relation, separation, skilsmässa

Herr Arnes

ta det lugnt

Maskrosbarn

Jag kan, jag vill, jag ska!

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Spetspatienten

Unna dig att må bra

Blogg – Pernilla Wahlgren

Psykisk ohälsa diagnos barn klimakteriet

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: