Det här med att vara andra till lags…home sweet home!!!

Hur fostrar Ni era barn med att ta hänsyn till andra ? Fasen jag tycker det är svårt minsann. Jag vill ju så klart att ungdomar ska ta hänsyn men man vill ju oxå dom lär sej att ta hand om dej själva och deras egna intresse. Det är så tufft att vara ungdom idag och ger man för mycket av sej själv blir man överkörd. Samtidigt kan man inte förbereda vägen för dom.. utan dom lär ju sej på vägen.. precis som vi kanske gjort.

Senast igår hade jag och moppe ungen en diskussion då han har oerhört lite motivation att fixa klart de sista veckorna i skolan. Detta för han har det svårt och nu orkar han lixom inte ge mer… han går till skolan men noll motivation. Han upplever han sviker så många när det inte blir godkänt i vissa ämnen…. meeen varför är han ledsen över att han sviker andra. Älskade pågen ska vara nöjd med sej själv. Utifrån sina kunskaper och hur han kämpat på. Det viktigaste jobbet vi har som förälder är att få sina barn att tro på sej själva. Utan att ställa krav dom inte känner sej trygga med. Livet är ju såååå mycket mer än skola och betyg.

Hänsyn…. tar man hänsyn mot sej själv om man jobbar utefter vad andra säger man ska klara av?? Skolan bestämmer vad barnen ska klara av… Alla ska klara samma. Alla ska behandlas samma… såååå fel och sååå oerhört trångsynt det är i våra skolor idag. Man kan utvecklas på så många olika sätt, bara man får de förutsättningar som just den individen behöver… undrar om skolan kommer dit hän någon gång.

Övningskörning

Vi övningskör och gör det i hans takt. Med allt vad det innebär. Han kommer ju klara det galant för det anpassas efter hans förutsättningar. Varför i hel friden funkar det inte i dem svenska skolan?? Hur kan vi bara vara såååå tröga i skolsystemet och inte se till individen?? Obegripligt när vi nu är en bra väg inne på 2000 talet lixom..

Lagar mat

Ja men visst kan han laga mat moppe ungen oxå… bara han får sitta ner.. hehe.. varför inte.. blev hur gott som helst ju…

Jag har varit på utbildning tre dagar och det fungerar alldeles utmärkt för moppe ungen att vara själv hemma och sköta om den stora vovven. Med hjälp ( mat) av pappa funkar det fint. Ansvarsfull och noga med hund och annat… Det är minsann inte alla 16 åringar som fixar det med ansvar. Tusen gånger säger jag till honom att det är så mycket viktigare än betygen i skolan att man är skötsam och ansvarsfull. Det kommer man långt med..

Hotell hunden

Den lilla damen följde med och bodde på hotell. Det gillar hon och sköter sej så fint.

Mycket nytt

Det är nyttigt för henne att komma ut lite ensam utan syrran. Hon behöver bygga upp lite självförtroende. Att åka hiss är lite läskigt i början.

Vacker kväll i Stockholm
Solen kom fram oxå
Glömde att tanka på väg hem

Kom precis in på macken.. glömde helt att tanka… men lite spänning i livet…hehe…

Äntligen hemma

Så kom vi hem och jag kom på att Diva blev ju fyra här i veckan.. så det firade vi med bus och lek.. eller ha dom två gjorde det…. hehe..

Grill mästaren

Det blev att grilla lite när solen tittade fram… man fick vara snabb för solen är minsann inte framme för länge…

Sällskap

Själv blev jag kass som fasen i magen efter Stockholm så låg i viloläge i två dagar… fattar inte vad som small på…

Sommar

Men sommaren är lixom inte riktigt på gång va???

Kaffe på framsidan

En kopp kaffe när jag piggnat till. Sitta under tak och se regnet… har ju sin tjusning… eller… nääää faktiskt inte…hehe…

Mask

Woooohoooo nu skrämmer jag Er mina fina läsare…hehe… men kände fejset behövde lite fukt och omvårdnad. Är allt för dålig på att fixa med mej själv…. Är du duktig på att ta hand om dej? Vad gör du isåfall som du gillar??

Mumin kläder

Jag älskar ju Mumin och Delia oxå… undrar varför…hehe…. så mormor köper och skickar Mumin kläder. Så klart åker det med annat gott till mamma och far oxå.. allt finns inte i Danmark som dom vill ha… hehe…. så det är så kul att skicka saker som dom vill ha… Jag saknar dom förfärligt mycket och hoppas verkligen kunna se dom snart…

Några år sedan på mina fina ungdomar

Hittade denna bild på dom….Nu är dom världens bästa föräldrar till lilla trollis. Mormors lilla trollis❤️

Nääää nu är det snart bingen. Mello ikväll.. dock inget jag ser. Tack och lov för Netflix när det är sånt mög på tv…hehe… Gillar du mello??

Jag har en mexikansk serie som är sååå bra som jag måste se klart…. sen sova…

Min Mumin kudde

Hoppas du får en underbar söndag och att solen visar sej. Det är verkligen avgörande för psyket tycker jag… älskar sol… mår så bra av att vara ute och njuta i solen..

Sov sött fina❤️.

Natti natti.

Ta hand om dej.

Tänkvärt

Författare: Marlene

Som mamma till en härlig påg med diagnoser som Autism och ADD har vi många utmaningar i vardagen att ta oss igenom. Dessutom är man själv i den åldern som vi inte heller pratar så mycket om. Klimakteriemorsan kallar jag mej för. Vår vardag är full av utmattningar. Men skulle inte för en peng i världen vilja ha nått annat. Det är så otroligt lärorikt och spännande att ha ett barn med dessa egenskaper. Han är mitt allt och tillsammans kämpar vi igenom oss vår vardag. Mycket nergångar men oxå otroligt mycket uppgångar går vi igenom. Alltid tillsammans❤️. Jag vill med denna blogg lyfta hur det är att vara npf förälder. Det finns otroligt mycket kvar att lära oss och det är viktigt vi delar med oss, tycker jag. Med en rejäl utmattning i bagaget har vi mycket att lära. En dotter och hennes familj som bor på Jylland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Lilla Speedos Mamma- föreläsare-inspiration

Jag föreläser om hur det är att leva med ADHD, dyslexi, tourettes och autismspektra i familjen. Både med och motgångar. Ett kreativ liv med snabba vändningar och säkert både mer skratt och tårar än i andra familjer:)

Let's talk

A platform to express and exchange

Gowriteandexplore✨

"People may hear your words but they feel your attitude! "❤🥀

Beyond The Lines

The truth lies beyond the lines!

Snikmorsans Ekonomisida!

Bli Rik På Snik!

Yolanda and her creative scream

Aspergers syndrome, bipolarity, photography, art, poetry.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

paradoxal

En kvinnas ljuva ångest.

Marie - skriver om livet

om kärleken till livet och språket

whenimbackagain

psykisk misshandel, relation, separation, skilsmässa

Herr Arnes

ta det lugnt

Maskrosbarn

Jag kan, jag vill, jag ska!

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Spetspatienten

Unna dig att må bra

Blogg – Pernilla Wahlgren

Psykisk ohälsa diagnos barn klimakteriet

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: