Två ansikte, säga NEJ & söndags vila!!!

Anser du dej kunna se på någon hur den personen mår?? Dömmer du någon efter hur den personen ser ut? Vi är rätt snabba på döms folk. Vi ser inte på utsidan hur någon mår på insidan.

Har du brutit ett ben och ska på bussen får du med all säkerhet hjälp att komma till en skön och trygg sittplats, för det syns att ett ben är brutet.. gipps och kryckor..

Lever du med ångest och ska på en buss, men har oerhört kämpigt med att ta dej ombord på bussen, pga av din ångest, får du mest konstiga blickar på dej, när du svetsandes och med små korta häftiga andetag tar dej framåt , och med en flackande blick letar efter ett tomt säte att sätta sej på och andas ut….

Varför är vi så oerhört rädda för att tala om hur vi egentligen mår? När vi inte mår bra?

Hur mår du?? Egentligen??

Det finns så många som är drabbade av någon form av psykisk ohälsa. Ångest, depression och annat. Vi är fostrade att inte klaga, inte gnälla, inte ropa på hjälp… Varför ???

Samma dag

Vi lägger på en mask och biter ihop. Kör på… fan vad bra… ingen ser man mår dåligt… toppen,. Tills det kraschar…. då jävlar mår man inte bra… då är man nere i det mörkaste hål och allt är svart. Riktigt jävla svart…. kanske dags vi lär oss att det är okej att inte alltid orka, eller vilja för någon annans skull. Kanske vi ska sträcka ut en hand lite oftare.. fråga hur någon mår… verkligen fråga och bry sej. Bry sej om svaret. Lyssna och va genuint med i samtalet. Bry dej. Ta dej tid. Det kan göra så oerhört mycket för en person.

Det finns en väg tillbaka och hjälp att få. Det finns ett ljus efter det mörkaste mörker. Men vi måste tillsammans våga prata om mörkret. Att det går att ta sej därifrån. Men då är det oxå upp till oss alla att lyssna, inte döma och att vi vågar säga NEj… det är nog det vikigaste ordet jag har fått träna på att använda UTAN att få dåligt samvete. Utan att sätta ihop en lögn om varför jag inte kunde/kan/vill. Nä sä NEJ och ingen förklaring behövs. Du bestämmer över ditt välmående. Du tar dina pauser när Du behöver det för återhämtning.

Ta en tanke i veckan och tänk efter vad som gör att du känner dej välmående . Gör sen det. Litet som stort. Kan vara fika med kompis, ett långt skönt bad i ro… vad som. Bara det är nått just DU mår bra utav.

Är DU långt nere i mörkret… be om hjälp… genast… det finns hjälp. DU är inte ensam… vi är många med dej som vill hjälpa….glöm aldrig det…

Min återhämtning

I helgen har jag mest vilat och myst med mina små djur. Gjort vad jag vill hemma.. typ inte så mycket..

Turas om att mysa

Den lilla gillar massage och somnar gott hos mej under tiden. Det är så rogivande och mysigt att höra deras tysta snarkande.

Regn och regn

Regnet smattrar på fönsterblecket och man kan gotta ner sej med hundar och Netflix med gott samvete. Blir inga långa promenader i detta väder.

Dessutom löper dom båda två och är helt koko att gå med…. hehe..

Fika

Det är ju Gotte när sonen kommer hem från pappa med fika till mamma.. tack för det. Mumma…

Imorgon är det jobb och måndags möte… så då får man in i duschen och snygga till sej lite efter denna något ikke duschande helg….lort hög… hehe…

Inget filter

Verklighets bild… ingen vacker Instagram bild… ingen influenser som lägger ut sånna bilder va??? Hehe….

Nä nu är vi tre trötta brudar här som ska sova.

Sover gott

Nu önskar jag en god natt och att DU tar vara på dej.

Du är bra precis som DU är. Var dej själv. Inte vad DU tror andra förväntar sej av dej❤️

Natti Natti❤️🥰

Författare: Marlene

Livet består av upp och nergångar. Jag tänker mej mest uppgångar, men skriver oxå gärna om mina nergångar. Viktigt vi förstår att alla kämpar på med sitt.. Jah har två ljuvliga barn som är min glädje. Numera är jag oxå mormor med en enorm kärlek till denna lila tös. Jag är sjuk i utmattning / ångest och skriver oxå öppet om att leva med det. Med jobb och familj och allt runt om. Älskar att hjälpa och föra människor framåt och utvecklas.. Har fått jobba mycket med mej själv att faktiskt få lov att säga NEJ...

3 reaktioner till “Två ansikte, säga NEJ & söndags vila!!!”

    1. Tack. Påsken va lugn och skön med en del jobb🙈🤪. Men va lite ledig i veckan istället. Skönt det oxå. Tack för du läser min blogg. Kul… ha det fint ❤️. Kram

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Gowriteandexplore✨

"People may hear your words but they feel your attitude! "❤🥀

Beyond The Lines

The truth lies beyond the lines!

Snikmorsans Ekonomisida!

Bli Rik På Snik!

Yolanda och hennes kreativa skrik

Aspergers syndrom, bipolaritet, fotografi, konst, poesi.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

paradoxal

En kvinnas ljuva ångest.

Marie - skriver om livet

om kärleken till livet och språket

whenimbackagain

psykisk misshandel, relation, separation, skilsmässa

Herr Arnes

ta det lugnt

Maskrosbarn

Jag kan, jag vill, jag ska!

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Spetspatienten

Unna dig att må bra

Blogg – Pernilla Wahlgren

Pratar Öppet Om Psykisk Ohälsa!

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: