Den perfekta mamman…..kontra den verkliga mamma …

Finns den perfekta mamman?? Hur är hon ?? Vad gör hon??

Kommer hem från jobb pigg och glad, vacker som få. Pussar härligt och glatt på barnen som är hemma och städar sina rum innan mamman kommer hem och ser bara sådär lyckliga ut. Perfekta mamman sjunger och nynnar på en sång och börjar på maten. Hundarna ligger fint vid sidan och tigger inte… harmonin i huset är fantastiskt… grytan kokar fint på spisen och den perfekta mamman bara känner men gud så gott med nybakade kanelbullar till efterrätt och kaffet. Nynnande och vacker kavlar hon upp skjortärmarna och börjar baka. Dom vackra ny gjorda naglarna lyser så fint när hon knådar degen…Tonårspågen kommer glatt ut ur sitt rum och frågar om han ska duka, och tillsammans har dom en härlig stund i köket. Kvällen kommer och den perfekta mamman pussar barnen godnatt och dom somnar så sött. Duschen väntade och efter väntade en kopp te och lugnet i huset. Hundarna har dottern rastat medan den perfekta mamman gjorde maten.

Den perfekta mamman kryper efter en skön härlig dag ner i sängen med ett leende på läpparna och tänker hur fridfullt och härligt livet är. Somnar gott direkt. Sover hela natten. Kl ringer på morgonen och den perfekta mamma hoppar glatt ut sängen, vacker som få…..

Är det så,,, känner du igen dej?? Eller har du det mer som verkliga mamman???

Verkliga mamman.

Kommer hem från jobb, trött, ser ut som kom och hjälp mej typ, försov sej imorse och fick lixom hoppa över finliret och hoppa snabbt i kläder och dra borsten genom håret i en hast. Tur hon va hos frissan i går och sovit dåligt inatt så håret hade hållit sej ok… inte snurrat runt med frillan…

Hemma sitter distans moppeungen på sitt rum. Nerhissat och mörkrets härskare härjar i det illa luktande rummet. Det står disk, pappkartong efter thaimat, tomma burkar, kläder på golvet & sängkläderna är lixom mer utanför än i sängen… man kippar till av lukten av tonåringsmat ikke vädrat typ äcklig lukt…

Väl inne i köket mötes man av disk på diskbänken…. varför står den där.. undrar den trötta verkliga mamma sin trötta tonåring… Jamen det är fullt i maskinen…amen skjut mej… tänker den verkliga mamman. Andas djupt… räkna till tio eller bara slita av håret…. ?? Ikke pedagogiska verkliga mamman säger att maskinen ska tömmas nu. Tonåringen gör detta. Tacksam hon inte lagt pengar på en dyr fin servis för jävlar vad den for in i hyllorna.. under det håller sej helt….

Sen kommer man till ämnet mat och vad man ska äta…. tröttsamt ger den verkliga mamman efter och det blir att stötta en jätte mega stor hamburgar kedja. Sätter sej i bilen och kör och beställer och hämtar mat. Hem och äter…. efter maten blev mamman så trött så la sej i soffan och somnade…. vaknade av att tonåringen står över henne och säger så jätte piggt och glatt som bara en tonåring kan… vad fan ska du sova hela kvällen eller??…. mmmm gärna till imorgon bitti tänker mamman….

Men dagen är ju inte slut… regnet öser ner och ut går mamman med hundarna..yehhh så skönt.. not… Hemma igen och blöt som en dränkt katt… hundarna stinker blöta äckel lukt som hundar gör när dom är blöta… torka och in i sina burar ett litet tag för att torka…

Sen ska snabel draken fram och rensa upp efter oss alla som mögar ner… hundar som människor…

Efter städ är det att fixa med tvätt som man hade för plan att den skulle vara klar när man kom hem från jobb. Men med tanke på morgonens bravader så blev den ju inte det. Så starta den maskinen och invänta så det gör att hänga upp innan lägga sej. Tonåringen har typ ett par byxor som används och då blir det att tvätta.. jävla liv om dom inte är torra på morgonen….

Väl på kvällen är det en kopp te i soffan och försöka komma ner i varv. En dam hund har PMS så det är upp från soffan då och då för att rädda lillasyster som inte har PMS från att bli uppäten av en sur PMS hund..

Tonåringen tittar ut från sitt rum. Borde kanske duscha tycker han.. visst gör det tänker mamman… efter en halvtimme i duschen vill mamman in och fixa sej för kvällen. Tonåringen gnäller över man får aldrig göra nått utan du ska klaga… Nämen.. inte klagar mamman på att han duschar i 30 min i 500 graders värme och hela badrummet är som en jävla bastu utan någon som helst ventilation… inte heller klagar mamman på att kalsongerna, strumpor, tröjor och en genomblöt handduk ligger på golvet… Svaret mamman fick om varför handduken ligger på golvet genomblöt va… jamen det fattar du väl. Den samlar upp vattnet från duschen…jaha du gör den det… tänkte mamman. Den är så helvetes genomblöt så den tar ikke till sej en droppe vatten till… tvärtom så ser den nog till att det kommer mer vatten på golvet…

Tröttsamt tittar mamman sej i spegeln medans tandborsten far runt i truten. Helt o styrt för orkar inte ens tänka på det…. ser påsarna under ögonen… nästa lixom lite blå färgade… ja lite från mascaran efter en blöt promenad, men endå. Pigg.. ehhh nääää…

Det närmar sej läggdags för den verkliga mamman. Hundarna för kissa sista gången för kvällen. Lägenheten släcks ner…. verkliga mamman tittar in till tonåringen och säger God natt. Pussar honom på pannan. Ja visst gör han motstånd men mamman älskar ju honom och vill pussa god natt.

Verkliga mamman kryper ner i sängen… borde bädda rent.. hundarna hårar.. gör det till helgen.. somnar och sover gott hela natten… eller??? Ska bara upp efter ett tag och ser tonåringen sover så gott. Smyger in och stoppar om honom och pussar han på kinden. Ingen motstånd. Han sover gott och djupt. Min påg. Älskade tonåring.

När mamman endå är uppe så pinnar hon ut i köket, tar nått att äta för fasen hungrig blev hon ju… Sen lägger hon sej och sommar. Om hon har tur och inte kroppen värker…

Men hur livet än ser ut så är verkliga mamman så medveten om hur verkligt hon än lever, så är det bästa med livet här och nu.

Den perfekta mamman finns inte. Det är bara vad vi tror andra mammor är. Alla har nått att kämpa för eller med. Du duger precis som du är.

Jag duger precis som jag är❤️.

Sov sött ❤️

Vila i soffan.

Författare: Marlene

Som mamma till en härlig påg med diagnoser som Autism och ADD har vi många utmaningar i vardagen att ta oss igenom. Dessutom är man själv i den åldern som vi inte heller pratar så mycket om. Klimakteriemorsan kallar jag mej för. Vår vardag är full av utmattningar. Men skulle inte för en peng i världen vilja ha nått annat. Det är så otroligt lärorikt och spännande att ha ett barn med dessa egenskaper. Han är mitt allt och tillsammans kämpar vi igenom oss vår vardag. Mycket nergångar men oxå otroligt mycket uppgångar går vi igenom. Alltid tillsammans❤️. Jag vill med denna blogg efter bloggar mycket om psykisk ohälsa oxå lyfta hur det är att vara npf förälder. Det finns otroligt mycket kvar att lära oss och det är viktigt vi delar med oss, tycker jag. Så det kommer jag göra med mer fokus på det här i bloggen .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Lilla Speedos Mamma

Jag föreläser om hur det är att leva med ADHD, dyslexi, tourettes och autismspektra i familjen. Både med och motgångar. Ett kreativ liv med snabba vändningar och säkert både mer skratt och tårar än i andra familjer:)

Let's talk

A platform to express and exchange

Gowriteandexplore✨

"People may hear your words but they feel your attitude! "❤🥀

Beyond The Lines

The truth lies beyond the lines!

Snikmorsans Ekonomisida!

Bli Rik På Snik!

Yolanda och hennes kreativa skrik

Aspergers syndrom, bipolaritet, fotografi, konst, poesi.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

paradoxal

En kvinnas ljuva ångest.

Marie - skriver om livet

om kärleken till livet och språket

whenimbackagain

psykisk misshandel, relation, separation, skilsmässa

Herr Arnes

ta det lugnt

Maskrosbarn

Jag kan, jag vill, jag ska!

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Spetspatienten

Unna dig att må bra

Blogg – Pernilla Wahlgren

Diagnospågen & klimakteriemorsan

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: