Lördag med vila kropp och knopp.. oj vad det triggas på social medier om hur detta året ska börjas…

Idag vaknade jag med huvudvärk och ont i halsen… så då fick det bli lite vila igen och ta det lugnt…. fattar inte varför det ska komma på så.. inte heller vart det kommer i från.. lever ju ganska isolerad med bara samma lilla skara runt mej.. hehe.. jaja. Det är bara att ta det lite lugnt idag.

Tog mej ut lite i trädgården på em i tron om att klippa hundarna. Men det kom en liten goding ( hund) och lekte med Skrållan istället… det va ju mycket roligare än att bli klippt tyckte hon..hehe… så dom busade på. Lilla Vita polisen ( Diva) fick gå och lägga sej då hon lixom ska styra liiite för mycket …hon är inte så intresserad av att leka med två st unghundar..hehe.. bekväm dam…

Trött efter lek
Polisen trött

Det är dag två på nya året och jag funderar på hur det triggas igång på sociala medier om hur Du ska börja det Nya Året. Jag blir både ledsen och rädd hur det öser ut än det ena och än det andra på hur Du kan typ jobba bort julmaten( tur jag inte äter sånt ..hehe) ..kom igång med din kropp och va fit till sommaren. Kickstarta och kom igång.. Jag upplever det är ännu mer nu än vanligt vid års skifte. Är det för att utnyttja folk nu när vi är Corona trötta… är vi trötta på oss själva nu efter att vi är många som lever ganska isolerat. Vill vi verkligen då bli fullproppade med allt som vi kan göra nu nu nu… för att vi ska se snygga ut…. vart kommer detta ifrån?Varför tragglar vi inte att vi är bra som vi är… varför går vi inte ut och erbjuder hjälp till alla som behöver någon att prata med mycket mer aktivt. Vet Ni att nyårsdagen är dagen då det begås flest självmord….

En reflektion över att allt blir så oviktigt i mina ögon och öron när det finns så ofantligt många människor i vår värld som mår dåligt pga psykisk ohälsa. Nu i Corona tider är det så mycket som spökar för många familjer. Barnen kanske måste plugga hemifrån.. alla har inte kapacitet för det. Det krävs ju en del av föräldrar som har barn med hemma studier. Skulle man kanske vara en grupp föräldrar som går ihop och stöttar och hjälper varandra??? Känns lite viktigare för mej att lyfta sånna frågor faktiskt än vad vi bör äta för att byxorna ska passa… men men vi har alla olika prioriteringar.

Här prioriterar vi visst tvn

Den lilla damen ville visst titta på hockey idag. Det va hennes prioriteringar…hihi..

Idag dag har jag fått prioritera mej själv och min hälsa med att vila och få lite ro i huvudet. Känner jag blir hjärntrött snabbt. Det märker jag på mej själv med att jag blir väldigt lätt irriterad och svårt att hålla fokus på det jag tar mej an.. när jag då oxå har sån skallebank blir det ju inte bättre. Så då blir det ner växling för mej.

Ner växlings sällskap

När moppe ungen är hos pappa får jag möjlighet att verkligen koppla ner mej utan dåligt samvete. Vet han har det fint hos pappa och klarar sej toppen. Jag har väldigt svårt att släppa samvetet när jag vilar när han är hemma. Vet jag måste och gör det men samvetet gnager gärna och tankar om att jag är en dålig mamma ploppar upp i huvudet titt som tätt.

Så idag har jag mina djur som gärna vilar med mej. Dom har fått leka och rasta sej innan så nöjda. Tacksam för deras sällskap…

Somliga trivs bra i bingen och lägger sej till ro direkt..

Nu blir det lite serie i bingen innan sova och ta emot moppe ungen som kommer imorgon.

Jag vill tacka för fina meddelande och stöttingar från några av Er läsare. Värmer verkligen och jag lyssnar gärna på Era historier. En del skrivet privata meddelanden till mej och det går toppen om man inte vill skriva här. Vi är alla olika och har rätt till att vara det. Du är Du. Jag är Jag❤️.

Ta hand om Dej

Puss och kram❤️

Författare: Marlene

Som mamma till en härlig påg med diagnoser som Autism och ADD har vi många utmaningar i vardagen att ta oss igenom. Dessutom är man själv i den åldern som vi inte heller pratar så mycket om. Klimakteriemorsan kallar jag mej för. Vår vardag är full av utmattningar. Men skulle inte för en peng i världen vilja ha nått annat. Det är så otroligt lärorikt och spännande att ha ett barn med dessa egenskaper. Han är mitt allt och tillsammans kämpar vi igenom oss vår vardag. Mycket nergångar men oxå otroligt mycket uppgångar går vi igenom. Alltid tillsammans❤️. Jag vill med denna blogg efter bloggar mycket om psykisk ohälsa oxå lyfta hur det är att vara npf förälder. Det finns otroligt mycket kvar att lära oss och det är viktigt vi delar med oss, tycker jag. Så det kommer jag göra med mer fokus på det här i bloggen .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Lilla Speedos Mamma

Jag föreläser om hur det är att leva med ADHD, dyslexi, tourettes och autismspektra i familjen. Både med och motgångar. Ett kreativ liv med snabba vändningar och säkert både mer skratt och tårar än i andra familjer:)

Let's talk

A platform to express and exchange

Gowriteandexplore✨

"People may hear your words but they feel your attitude! "❤🥀

Beyond The Lines

The truth lies beyond the lines!

Snikmorsans Ekonomisida!

Bli Rik På Snik!

Yolanda och hennes kreativa skrik

Aspergers syndrom, bipolaritet, fotografi, konst, poesi.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

paradoxal

En kvinnas ljuva ångest.

Marie - skriver om livet

om kärleken till livet och språket

whenimbackagain

psykisk misshandel, relation, separation, skilsmässa

Herr Arnes

ta det lugnt

Maskrosbarn

Jag kan, jag vill, jag ska!

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Spetspatienten

Unna dig att må bra

Blogg – Pernilla Wahlgren

Diagnospågen & klimakteriemorsan

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: