Jag äger ingen våg!!!!

Fick frågan för ett tag sedan om jag ägde en våg och om jag gått upp i vikt … nä jag äger ingen våg.. det svarade jag bara på.

Är det inte ett elände att andra människor har mer bekymmer med mitt utseende än jag själv har?

Jag är så sorgsen i mitt hjärta när jag läser och ser på sociala medier om hur det skrivs ( och bilder) om hur man får det perfekta utseendet. Vikt, hår , ja allt man kan göra för att bli ”perfekt”. Skönhetsingrepp ökar tom bland män nu….. vart ska det sluta… är vi lyckligare nu än för 100 år sedan när allt detta inte låg i fokus, på hur vi ser ut.

Jag kan ju bara relatera till mej själv, som inte äger en våg , att hälsan, välmåendet är viktigare för mej. Nu säger jag inte att man skita i hur man äter och vad man äter. Men man ska skita i vad andra tycker du ska äta och sköta ditt liv. Tänk om vi bara kunde få vara bra som vi är.

Hur du trivs som människa är ju inte relevant för någon annan än dej själv.

Det handlar ju egentligen inte bara om utseendet utan om vår livsstil. Våra val i livet…. Jag gör mina val. Du gör dina val… vi respekterar och tar till oss att vi alla är olika.

Om du har barn.. pojke eller flicka, hur pratar du med dom om allt detta på sociala medier ( där dom hänger ) som talar om hur vi ska vara..?? Ät det så blir du smal, spring en mil om dagen ( typ) så lever du till du är 150år…( vill man ens det??)…

Vågen är nog mest en ångestladdad produkt. Tänk dej du börjar dagen med att väga dej.. vad händer kanske då??

Jo då tänker man kanske oj, nu har jag ätit fel, nu får jag dra ner på maten.
Tyvärr använder vi vikten för att avgöra hur vi ser ut. Titta dig i stället i spegeln eller prova dina byxor. Hur känns det? Hur ser det ut?

Om vi då inte har någon våg och väger oss inte på morgonen, då vaknar man och mår bra… äter frukost och mår bra. Kommer till jobb med gott humör och ser vad dagen kan ge. Detta självklar om du mår bra för övrigt…. Jag fattar ju att bara för du slänger ut vågen… försvinner inte influensan du legat med i en vecka …hehe..

Ni kanske förstår vad jag menar. Känn efter hur du mår. Inifrån och ut. Godhet och mänsklighet kommer inifrån. Inte i ditt utseende.

Må bra. Detta betyder att gör saker DU mår bra utav. Spring ditt löpvarv för DU mår bra utav det. Inte för att det står på nätet att man ska springa en mil för att bli 150 år.. typ..

Spring inte ditt löpvarv en kväll för DU mår bra av det. Sätt dej i soffan och bara häng… om det gör dej välmående.

En våg visar till exempel inte hur stark du är,hur du sover, hur mycket muskler du har eller hur dina kläder sitter.

Nä nog om detta mitt i natten efter ätit ett god natt macka… för jag va hungrig… och en rygg som inte ville ligga ner… då mår jag bättre av att gå upp och ta en macka… mumsig..

Gör nu så att DU idag tar och lyssnar på just din fina kropp… och knopp. Gör nått kul.. Gör någon glad… då blir DU oxå glad…

Puss och kram och ha en fin Onsdag❤️

Författare: Marlene

Som mamma till en härlig påg med diagnoser som Autism och ADD har vi många utmaningar i vardagen att ta oss igenom. Dessutom är man själv i den åldern som vi inte heller pratar så mycket om. Klimakteriemorsan kallar jag mej för. Vår vardag är full av utmattningar. Men skulle inte för en peng i världen vilja ha nått annat. Det är så otroligt lärorikt och spännande att ha ett barn med dessa egenskaper. Han är mitt allt och tillsammans kämpar vi igenom oss vår vardag. Mycket nergångar men oxå otroligt mycket uppgångar går vi igenom. Alltid tillsammans❤️. Jag vill med denna blogg lyfta hur det är att vara npf förälder. Det finns otroligt mycket kvar att lära oss och det är viktigt vi delar med oss, tycker jag. Med en rejäl utmattning i bagaget har vi mycket att lära. En dotter och hennes familj som bor på Jylland.

En tanke på “Jag äger ingen våg!!!!”

  1. ”Godhet och mänsklighet kommer inifrån. Inte i ditt utseende.” Exakt mina värderingar. Men världen funkar helt annorlunda och har hela livet visat mig motsatsen. Personlighet och hur man är som person och behandlar andra har aldrig spelat någon roll för folk. Och har man bara snällhet i världen idag, så har man ingenting. Men man behöver inte gå tillbaka 100 år, det räcker med kanske 20, så var allt inte lika ytligt, status- och utseendefixerat som nu.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Lilla Speedos Mamma- föreläsare-inspiration

Jag föreläser om hur det är att leva med ADHD, dyslexi, tourettes och autismspektra i familjen. Både med och motgångar. Ett kreativ liv med snabba vändningar och säkert både mer skratt och tårar än i andra familjer:)

Let's talk

A platform to express and exchange

Gowriteandexplore✨

"People may hear your words but they feel your attitude! "❤🥀

Beyond The Lines

The truth lies beyond the lines!

Snikmorsans Ekonomisida!

Bli Rik På Snik!

Yolanda and her creative scream

Aspergers syndrome, bipolarity, photography, art, poetry.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

paradoxal

En kvinnas ljuva ångest.

Marie - skriver om livet

om kärleken till livet och språket

whenimbackagain

psykisk misshandel, relation, separation, skilsmässa

Herr Arnes

ta det lugnt

Maskrosbarn

Jag kan, jag vill, jag ska!

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Spetspatienten

Unna dig att må bra

Blogg – Pernilla Wahlgren

Psykisk ohälsa diagnos barn klimakteriet

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: