Vem är jag.. eller vem ska jag vara?..

Varför får vi inte bara vara som vi är?

Jag skrev ju i ett inlägg om hur jag upplever det är så mycket med sociala medier om hur vi ska komma i form och hur man ska se ut.Tex olika kurer olika dieter eller grupper att gå med i för att man ska komma i form. Ät det ät inte detta…. gör detta …och det finns mååånga…

Jag funderar varför det är så mycket som ska göras för att få oss att acceptera oss själva??. bygger man verkligen upp en trygghet bland oss genom att hela tiden pusha oss till nått annatvän det vi är….

Det är så ofantligt många feelgood sidor nu på sociala medier om hur du kan bli en bättre människa om du bara gör si eller så. Ständigt påminner det kanske oss mer om att vi inte ska vara nöjda med den vi är eller vart vi är i livet. Måste man pusha sej själv till gränsen för att vara bra? Måste man hela tiden utmana sej själv för att komma vidare, måste man alltid nå längre än där man är i livet. Det är så mycket sånt så man får ju känslan av att vi alltid måste vara på väg någonstans? Är det olagligt att vara som man är där man är i livet? Ska man få ångest över att man kämpar på med att bara vara där jag är nu?

Det är många som lever med psykisk ohälsa och det är fasen inte konstigt. För vad vi än gör i livet så ska vi alltid göra lite till…. aja detta gjorde du bra nästa gång gör vi det ännu bättre… jobbar man kanske med bonusar eller andra mål och når dom… ja då fasen kan Vi bättre så höjer man målen till nästa gång det ska redovisas. Det ska maxas och pressas hela tiden… Kommer man någonsin bli nöjd??? Varför får vi inte vara nöjda med det som är just nu… Landa i livet för varje dag och känna att just nu är det bra. Det skapar ju mer dålig självkänsla än positiv känsla om hur vi ska duga till om vi inte hela tiden utmanar oss själva och allt därtill hela tiden.

Det är inte konstigt att ungdomar lever med press från olika håll. Vi har oxå en stigande siffra bland ungdomar och psykisk ohälsa ökar. Nä nu är det dags att bromsa in och faktiskt förstå,att vi är alla olika och vi måste lära oss att vi får lov att vara det.

Ta vara på dej precis som du är. Du är du och du ska trivas med ditt liv. ingen annan bestämmer hur du ska leva ditt liv. Det är helt ok att vara nöjd med livet precis som det är just nu…

Reflektera, stanna upp och känn. Våga be om hjälp om livet kommer i kläm. Vi måste ta hand om varandra och förstå att vi finns för hjälpa varandra. Det är fasen så mycket viktigare att vi sträcker ut en hand för att fånga någon som behöver hjälp än att ’ skaffa” massa ledare i världen. Dom finns det gott om endå…..

Sov sött denna natt och dröm vackert❤️

Inga bekymmer på denna goding som sover gott❤️

Författare: Marlene

Livet består av upp och nergångar. Jag tänker mej mest uppgångar, men skriver oxå gärna om mina nergångar. Viktigt vi förstår att alla kämpar på med sitt.. Jah har två ljuvliga barn som är min glädje. Numera är jag oxå mormor med en enorm kärlek till denna lila tös. Jag är sjuk i utmattning / ångest och skriver oxå öppet om att leva med det. Med jobb och familj och allt runt om. Älskar att hjälpa och föra människor framåt och utvecklas.. Har fått jobba mycket med mej själv att faktiskt få lov att säga NEJ...

2 reaktioner till “Vem är jag.. eller vem ska jag vara?..”

 1. Skön och viktig text!
  Toleransen för att vara annorlunda och gå mot strömmen är förvånansvärt låg. Bland yngre kan jag förstå lite mer då man vill hitta sin plats i livet och passa in men många vuxna har väldigt svårt men någon som sticker ut eller går mot normen. Det räcker att man har ett par byxor som är ovanliga så sticker det i ögonen på många.
  Och ändå så ses det som bra att vara annorlunda men du måste vara det inom ramarna annars är du bara konstig.
  Var dig själv! Gör det som du själv vill och mår bra av så länge ingen tar skada av det.
  Och de som inte kan acceptera det är bara värda ett fett långfinger!

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Let's talk

A platform to express and exchange

Gowriteandexplore✨

"People may hear your words but they feel your attitude! "❤🥀

Beyond The Lines

The truth lies beyond the lines!

Snikmorsans Ekonomisida!

Bli Rik På Snik!

Yolanda och hennes kreativa skrik

Aspergers syndrom, bipolaritet, fotografi, konst, poesi.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

paradoxal

En kvinnas ljuva ångest.

Marie - skriver om livet

om kärleken till livet och språket

whenimbackagain

psykisk misshandel, relation, separation, skilsmässa

Herr Arnes

ta det lugnt

Maskrosbarn

Jag kan, jag vill, jag ska!

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Spetspatienten

Unna dig att må bra

Blogg – Pernilla Wahlgren

Pratar Öppet Om Psykisk Ohälsa!

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: