Sommar och hur snygg ska man va?? Kropp eller knopp…

Sommaren närmar sej slutet( ja men mååånga härliga somnar dagar kvar endå) och skolorna börjar komma igång strax.. semestern över för många för denna sommar. Härligt och ljuvligt.. eller..

Nått jag har svårt för är all denna sjuka förbannade reklam (nu efter sommaren när folk ätit och drukigt gott) och hest om hur man nu ska gå ner i vikt… Bli av med dina sommar kilo… Nu kickstartar vi för att komma i form efter sommaren,.. 10 bästa sätt att tappa kilo snabbt.. omg säger jag. Varför ska man skapa denna kroppshets inför tex skolstart på unga människor… många har nog säkert redan ångest och annat som spökar inför att börja skolan tex…

Varför ska vi hela tiden få upptryckt i huvudet att vi inte duger som vi är… ja jag vet det är frivilligt så klart att gå med i dessa grupper eller vad det nu är, men det blir lixom en hets mot att du inte duger som du är.. För överallt bombas det med sajter om hur du snabbt går ner i vikt. Gör si och gör så… så blir du smal till,,, ja till vad… vad är idealet… vad betyder hälsan och psyket.. Varför går vi inte stenhårt ut med att prata om hur vi mår.. att det är viktigt att visa vi finns för varandra, att vi pratar om psykisk ohälsa.

Varför kommer det ingen reklam om en tio dagars förberedelse om hur man bemöter ångesten när man tex börjar skolan?? För Många många ungdomar är det otroligt ångestladdat att ta sej till skolan.. första mötet med kanske nya kamrater, nya lärare.

När jag va yngre hade jag en otroligt ångest inför skolstarten. Det började ett par dagar innan och jag hade så ont i magen och mådde så dåligt. Jag har aldrig blivit mobbad eller nått.. jag hade bara sååån ångest. Detta varade läääänge och först på äldre dagar jag lärt mej hantera förändringar och förbereda mej mentalt. Meeen hur tacksam hade jag inte varit om det funnits någon som hjälpt mej och förberett mej för skolstarten och berätta att det är faktiskt jätte vanligt att man känner ångest och oro inför nått nytt..

Nä tack… jag håller mej borta från bantnings och kroppshetsen och kör på att prata mer med varandra om hur ni mår. Ta hjälp och ta hand om din knopp. Så mår oxå din kropp bra❤️

Du är perfekt som du är glöm inte det❤️. Stå på dej. Annars gör någon annan det🙏🏻.

Sov sött🙏🏻

Hör kommer en liten tjejs söta tryne❤️

Författare: Marlene

Livet består av upp och nergångar. Jag tänker mej mest uppgångar, men skriver oxå gärna om mina nergångar. Viktigt vi förstår att alla kämpar på med sitt.. Jah har två ljuvliga barn som är min glädje. Numera är jag oxå mormor med en enorm kärlek till denna lila tös. Jag är sjuk i utmattning / ångest och skriver oxå öppet om att leva med det. Med jobb och familj och allt runt om. Älskar att hjälpa och föra människor framåt och utvecklas.. Har fått jobba mycket med mej själv att faktiskt få lov att säga NEJ...

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s