Sommar och hur snygg ska man va?? Kropp eller knopp…

Sommaren närmar sej slutet( ja men mååånga härliga somnar dagar kvar endå) och skolorna börjar komma igång strax.. semestern över för många för denna sommar. Härligt och ljuvligt.. eller..

Nått jag har svårt för är all denna sjuka förbannade reklam (nu efter sommaren när folk ätit och drukigt gott) och hest om hur man nu ska gå ner i vikt… Bli av med dina sommar kilo… Nu kickstartar vi för att komma i form efter sommaren,.. 10 bästa sätt att tappa kilo snabbt.. omg säger jag. Varför ska man skapa denna kroppshets inför tex skolstart på unga människor… många har nog säkert redan ångest och annat som spökar inför att börja skolan tex…

Varför ska vi hela tiden få upptryckt i huvudet att vi inte duger som vi är… ja jag vet det är frivilligt så klart att gå med i dessa grupper eller vad det nu är, men det blir lixom en hets mot att du inte duger som du är.. För överallt bombas det med sajter om hur du snabbt går ner i vikt. Gör si och gör så… så blir du smal till,,, ja till vad… vad är idealet… vad betyder hälsan och psyket.. Varför går vi inte stenhårt ut med att prata om hur vi mår.. att det är viktigt att visa vi finns för varandra, att vi pratar om psykisk ohälsa.

Varför kommer det ingen reklam om en tio dagars förberedelse om hur man bemöter ångesten när man tex börjar skolan?? För Många många ungdomar är det otroligt ångestladdat att ta sej till skolan.. första mötet med kanske nya kamrater, nya lärare.

När jag va yngre hade jag en otroligt ångest inför skolstarten. Det började ett par dagar innan och jag hade så ont i magen och mådde så dåligt. Jag har aldrig blivit mobbad eller nått.. jag hade bara sååån ångest. Detta varade läääänge och först på äldre dagar jag lärt mej hantera förändringar och förbereda mej mentalt. Meeen hur tacksam hade jag inte varit om det funnits någon som hjälpt mej och förberett mej för skolstarten och berätta att det är faktiskt jätte vanligt att man känner ångest och oro inför nått nytt..

Nä tack… jag håller mej borta från bantnings och kroppshetsen och kör på att prata mer med varandra om hur ni mår. Ta hjälp och ta hand om din knopp. Så mår oxå din kropp bra❤️

Du är perfekt som du är glöm inte det❤️. Stå på dej. Annars gör någon annan det🙏🏻.

Sov sött🙏🏻

Hör kommer en liten tjejs söta tryne❤️

Författare: Marlene

Som mamma till en härlig påg med diagnoser som Autism och ADD har vi många utmaningar i vardagen att ta oss igenom. Dessutom är man själv i den åldern som vi inte heller pratar så mycket om. Klimakteriemorsan kallar jag mej för. Vår vardag är full av utmattningar. Men skulle inte för en peng i världen vilja ha nått annat. Det är så otroligt lärorikt och spännande att ha ett barn med dessa egenskaper. Han är mitt allt och tillsammans kämpar vi igenom oss vår vardag. Mycket nergångar men oxå otroligt mycket uppgångar går vi igenom. Alltid tillsammans❤️. Jag vill med denna blogg lyfta hur det är att vara npf förälder. Det finns otroligt mycket kvar att lära oss och det är viktigt vi delar med oss, tycker jag. Med en rejäl utmattning i bagaget har vi mycket att lära. En dotter och hennes familj som bor på Jylland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Lilla Speedos Mamma- föreläsare-inspiration

Jag föreläser om hur det är att leva med ADHD, dyslexi, tourettes och autismspektra i familjen. Både med och motgångar. Ett kreativ liv med snabba vändningar och säkert både mer skratt och tårar än i andra familjer:)

Let's talk

A platform to express and exchange

Gowriteandexplore✨

"People may hear your words but they feel your attitude! "❤🥀

Beyond The Lines

The truth lies beyond the lines!

Snikmorsans Ekonomisida!

Bli Rik På Snik!

Yolanda and her creative scream

Aspergers syndrome, bipolarity, photography, art, poetry.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

paradoxal

En kvinnas ljuva ångest.

Marie - skriver om livet

om kärleken till livet och språket

whenimbackagain

psykisk misshandel, relation, separation, skilsmässa

Herr Arnes

ta det lugnt

Maskrosbarn

Jag kan, jag vill, jag ska!

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Spetspatienten

Unna dig att må bra

Blogg – Pernilla Wahlgren

Psykisk ohälsa diagnos barn klimakteriet

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: