När Döden blir en siffra😢

Jag tänker inte på döden så mycket. Klart man pratar om det med barnen och omgivning när det kommer på tal. Viktigt att prata om.

Men nu är det mycket Döden. I media, snacket i vardagen. Det presenteras dagligen från Media många gånger hur många som nu dött i Corona. Det kommer nya siffror varje dag….Döden är snart en siffra som bara rapporteras utan känslor, känns det som.

Bakom varje liten siffra finns en människa som inte längre är med oss. Det är fasansfullt och fruktansvärt sorgligt för nära och kära.

Detta läste jag på UNICEF ”Varje dag dör 15 000 barn under fem år i världen. Nästan hälf­ten dör redan under sin första månad i livet. De flesta dör av sjuk­domar som går att före­bygga som lung­in­flamma­tion, diarré och malaria. Under­näring och brist på rent vatten och sanitet bidrar till mer än hälften av döds­Varje dag dör 15 000 barn under fem år i världen. Nästan hälf­ten dör redan under sin första månad i livet. De flesta dör av sjuk­domar som går att före­bygga som lung­in­flamma­tion, diarré och malaria. Under­näring och brist på rent vatten och sanitet bidrar till mer än hälften av döds­”

Sörjer man mindre för man inte blir omnämnd i tv varje dag , för det va svält tex som ett barn dog utav, har dom föräldrar mindre känslor när ett barn dör av svält, än dom föräldrarna till ett barn som dör i Corona???

Döden ska inte bara vara en siffra. Jag blir ledsen och rädd att det lixom bara passera förbi i media.. jaha nu har så många dött av Corona. Och några är kändisar så lite mer fokus på dom. Blir ju så klart så eftersom det är kanske en människa som figurerat mycket i media absolut.. meeen Döden är samma för alla, vem som än blir drabbad, hur döden än valde att ta denna människa med på sin resa, istället för livet på jorden.

”Under 2018 dog drygt 92 000 personer i Sverige. Cirka 33 procent avled av en hjärt- eller kärlsjukdom. För cirka 25 procent var det en cancersjukdom som var anledningen till dödsfallen” enligt Cancerfonden.

Så döden finns överallt för oss alla. Inte mindre eller mer värd för någon.

Nu är söndagen här och ta vara på den❤️.

Vi ses och hörs igen…

Författare: Marlene

Som mamma till en härlig påg med diagnoser som Autism och ADD har vi många utmaningar i vardagen att ta oss igenom. Dessutom är man själv i den åldern som vi inte heller pratar så mycket om. Klimakteriemorsan kallar jag mej för. Vår vardag är full av utmattningar. Men skulle inte för en peng i världen vilja ha nått annat. Det är så otroligt lärorikt och spännande att ha ett barn med dessa egenskaper. Han är mitt allt och tillsammans kämpar vi igenom oss vår vardag. Mycket nergångar men oxå otroligt mycket uppgångar går vi igenom. Alltid tillsammans❤️. Jag vill med denna blogg lyfta hur det är att vara npf förälder. Det finns otroligt mycket kvar att lära oss och det är viktigt vi delar med oss, tycker jag. Med en rejäl utmattning i bagaget har vi mycket att lära. En dotter och hennes familj som bor på Jylland.

En tanke på “När Döden blir en siffra😢”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Lilla Speedos Mamma- föreläsare-inspiration

Jag föreläser om hur det är att leva med ADHD, dyslexi, tourettes och autismspektra i familjen. Både med och motgångar. Ett kreativ liv med snabba vändningar och säkert både mer skratt och tårar än i andra familjer:)

Let's talk

A platform to express and exchange

Gowriteandexplore✨

"People may hear your words but they feel your attitude! "❤🥀

Beyond The Lines

The truth lies beyond the lines!

Snikmorsans Ekonomisida!

Bli Rik På Snik!

Yolanda and her creative scream

Aspergers syndrome, bipolarity, photography, art, poetry.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

paradoxal

En kvinnas ljuva ångest.

Marie - skriver om livet

om kärleken till livet och språket

whenimbackagain

psykisk misshandel, relation, separation, skilsmässa

Herr Arnes

ta det lugnt

Maskrosbarn

Jag kan, jag vill, jag ska!

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Spetspatienten

Unna dig att må bra

Blogg – Pernilla Wahlgren

Psykisk ohälsa diagnos barn klimakteriet

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: