När Döden blir en siffra😢

Jag tänker inte på döden så mycket. Klart man pratar om det med barnen och omgivning när det kommer på tal. Viktigt att prata om.

Men nu är det mycket Döden. I media, snacket i vardagen. Det presenteras dagligen från Media många gånger hur många som nu dött i Corona. Det kommer nya siffror varje dag….Döden är snart en siffra som bara rapporteras utan känslor, känns det som.

Bakom varje liten siffra finns en människa som inte längre är med oss. Det är fasansfullt och fruktansvärt sorgligt för nära och kära.

Detta läste jag på UNICEF ”Varje dag dör 15 000 barn under fem år i världen. Nästan hälf­ten dör redan under sin första månad i livet. De flesta dör av sjuk­domar som går att före­bygga som lung­in­flamma­tion, diarré och malaria. Under­näring och brist på rent vatten och sanitet bidrar till mer än hälften av döds­Varje dag dör 15 000 barn under fem år i världen. Nästan hälf­ten dör redan under sin första månad i livet. De flesta dör av sjuk­domar som går att före­bygga som lung­in­flamma­tion, diarré och malaria. Under­näring och brist på rent vatten och sanitet bidrar till mer än hälften av döds­”

Sörjer man mindre för man inte blir omnämnd i tv varje dag , för det va svält tex som ett barn dog utav, har dom föräldrar mindre känslor när ett barn dör av svält, än dom föräldrarna till ett barn som dör i Corona???

Döden ska inte bara vara en siffra. Jag blir ledsen och rädd att det lixom bara passera förbi i media.. jaha nu har så många dött av Corona. Och några är kändisar så lite mer fokus på dom. Blir ju så klart så eftersom det är kanske en människa som figurerat mycket i media absolut.. meeen Döden är samma för alla, vem som än blir drabbad, hur döden än valde att ta denna människa med på sin resa, istället för livet på jorden.

”Under 2018 dog drygt 92 000 personer i Sverige. Cirka 33 procent avled av en hjärt- eller kärlsjukdom. För cirka 25 procent var det en cancersjukdom som var anledningen till dödsfallen” enligt Cancerfonden.

Så döden finns överallt för oss alla. Inte mindre eller mer värd för någon.

Nu är söndagen här och ta vara på den❤️.

Vi ses och hörs igen…

Författare: Marlene

Livet består av upp och nergångar. Jag tänker mej mest uppgångar, men skriver oxå gärna om mina nergångar. Viktigt vi förstår att alla kämpar på med sitt.. Jah har två ljuvliga barn som är min glädje. Numera är jag oxå mormor med en enorm kärlek till denna lila tös. Jag är sjuk i utmattning / ångest och skriver oxå öppet om att leva med det. Med jobb och familj och allt runt om. Älskar att hjälpa och föra människor framåt och utvecklas.. Har fått jobba mycket med mej själv att faktiskt få lov att säga NEJ...

En tanke på “När Döden blir en siffra😢”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s