En torsdags fundering, varför elcyklar inte utrustas med ringklocka, belysning samt att vem som helst får ta sej fram på en sån..

Typ sju tusen gånger på mina hundpromenader har jag nästan blivit ihjälkörd ( jaja lite överdrivet ) men iallafall påkörd, eller mina hundar pga av dessa ljudlösa supersnabba utan belysning och ringklocka utrustade fordon.

Fråga 1… varför säljes dom utan ringklocka?

Fråga 2… varför säljes dom utan belysning?

Fråga 3? Varför har man ingen hjärnkoll på köparen ?

Fråga 4… varför i helvetet har man inte nått jävla ljud på biken så dom hörs när dom kommer.??någon melodi om att här kommer jag… typ…

Eftersom ägaren som tar sej fram på detta fordon tror att dom är någon puma som varken ska synas eller höras är det för oss gående heeeelt omöjligt att höra dom. En puma använder ju inga signaler för att tala om för sitt byte att nuuuu kommer jag och äter upp dej…. Ganska förståligt i och för sej.

Till Er som äger en elcykel… låt mej betona att ni är ingen puma.. Nä ni kan nog mer jämföra er med ett jaaa vad kan vi säää… Vildsvin… Ni ska synas, böka i marken och se till att vi gående hör och ser er..

Vill ni att vi bokstavligen ska bli livrädda och på kuppen trassla in oss i koppel ( ja jag har mer än en hund) och trilla och både hundar och ägaren blir rädda och får en smärre chock upplevelse efter er framfart. Stanna sen inte alls och titta hur det gick med all förödelse du lämnade bakom dej.. näää du far fram som en puma i natten.. bara det att ditt byte ligger på marken och ålar omringad med två chokade hundar….

Till er som ni ser detta framför sej vill jag betona att jag har Inte flexikoppel på mina hundar,,, då hade förödelsen varit enorm… utan två små hundar i vanligt koppel.

Men även om ni tror ni är pumor som flyger fram i mörkret är det så att vi som är gåendes uppskattar om dessa pumor utrustar sej med ringklocka och ett ljuse.

Kan berätta att ni Plingar Innan Ni kör om… gärna i god tid så vi kan gå lite åt sidan för att släppa förbi er, så vi slipper ligga på marken med chock skador efter ert framfart.

En rekommendation när det gäller belysning( ska fungera både fram och bak) är att ni lixom sätter igång den hemma Innan ni beger er ut på er nattliga runda. Lixom liiite sent efter Ni kört över hundägare och hund. Eller ja klart nästa efter mej klarar ju sej kanske bättre…

Känns detta ok att börja med ganska omgående… kunde ju va toppen om detta hände…

Jag ser fram emot detta och önskar alla en härlig torsdag.

Puss och kram 🤗

Författare: Marlene

Som mamma till en härlig påg med diagnoser som Autism och ADD har vi många utmaningar i vardagen att ta oss igenom. Dessutom är man själv i den åldern som vi inte heller pratar så mycket om. Klimakteriemorsan kallar jag mej för. Vår vardag är full av utmattningar. Men skulle inte för en peng i världen vilja ha nått annat. Det är så otroligt lärorikt och spännande att ha ett barn med dessa egenskaper. Han är mitt allt och tillsammans kämpar vi igenom oss vår vardag. Mycket nergångar men oxå otroligt mycket uppgångar går vi igenom. Alltid tillsammans❤️. Jag vill med denna blogg efter bloggar mycket om psykisk ohälsa oxå lyfta hur det är att vara npf förälder. Det finns otroligt mycket kvar att lära oss och det är viktigt vi delar med oss, tycker jag. Så det kommer jag göra med mer fokus på det här i bloggen .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Lilla Speedos Mamma

Jag föreläser om hur det är att leva med ADHD, dyslexi, tourettes och autismspektra i familjen. Både med och motgångar. Ett kreativ liv med snabba vändningar och säkert både mer skratt och tårar än i andra familjer:)

Let's talk

A platform to express and exchange

Gowriteandexplore✨

"People may hear your words but they feel your attitude! "❤🥀

Beyond The Lines

The truth lies beyond the lines!

Snikmorsans Ekonomisida!

Bli Rik På Snik!

Yolanda och hennes kreativa skrik

Aspergers syndrom, bipolaritet, fotografi, konst, poesi.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

paradoxal

En kvinnas ljuva ångest.

Marie - skriver om livet

om kärleken till livet och språket

whenimbackagain

psykisk misshandel, relation, separation, skilsmässa

Herr Arnes

ta det lugnt

Maskrosbarn

Jag kan, jag vill, jag ska!

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Spetspatienten

Unna dig att må bra

Blogg – Pernilla Wahlgren

Diagnospågen & klimakteriemorsan

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: