Julen är över tomtarna är bortplockade !

Julen har passerat… känslan att det är över är ganska skön.. förutom jag varit och är krasslig.. det kunde jag ju klarat mej utan.

Jag blir på nått sätt skrämd och samtidigt försöker jag skita i vilket, men så mycket det läggs upp om den perfekta julen på sociala medier. Nu säger jag ju så klart inte att det inte finns bra fina jular. Så klart det gör..

Men många man pratar med stressar och stökar runder och är inte alls nöjda med livet runt jul.. Jag har ju ingen jätte feeling för julen. Mest för att den är så uppstyltad hur det ska vara. Jag är tacksam att jag är född till att bryta traditioner och uppstyltade tillställningar…hehe. Med åren och framför allt min utmattnings sjukdom gör att jag idag gör så mycket mer på mitt sätt. Inte vad andra tycker jag ska göra.

Det gäller ju inte bara julen så klart..utan allmänt att jag måste lära mej att göra lite mer för mej själv och mitt välmående.

Idag ligger jag i förkylning och hosta. Tomtarna bortplockade och med det är denna jul utflugen.

Fruktfatet uppätet… julgodiset slut.

på lillejul kom trollis och familj och fick sina paket…mysigt.

Julafton firades med mina föräldrar och sonen och hans pappa. Lugnt och lagom för en snorig värd.

Nu ska jag inte frysa om tossingarna.. tack finaste vännen Gisela för din omtanke till en frusen granne..hehe..

Jag köpte vackra rosor till mej själv strax innan jul. Tyckte jag förtjänade det…hehe..

Julduken är tvättad och inlagd i garderoben..

Suddig bild på oss men hon är lixom inte jätte still denna tös…

Men söt när hon sover…hihi.

Det är dom båda i och för sej…

Dock har dom koll på vad som händer ute vid konstiga ljud…Bra med vakthundar… dock ingen som är rädd för dom..hehe..

Efterrätt från julafton ätes idag oxå… marängsviss… mumma… gotte och uppskattat… Vi hade fläskesteg på julafton och smarrigt va det..oxå..

Hundarna fick sin jula dusch…. omg det kommer lite hår från dom….

Snobben på tv… hehe.. han är ju den sötaste lilla figur ever… så här ligger jag nerbäddad och ser lilla snobben..

Hittade denna bild på en söt liten tomte… det va några år sedan.. som han växer..min lilla tonåring..

Hur har Din jul varit? Vad har Du hittat på?

Snart nytt År och nya möjligheter.

Häftigt va???

Ha en härlig kväll och tack för du läser min blogg❤️.

Puss och Kram

Författare: Marlene

Livet består av upp och nergångar. Jag tänker mej mest uppgångar, men skriver oxå gärna om mina nergångar. Viktigt vi förstår att alla kämpar på med sitt.. Jah har två ljuvliga barn som är min glädje. Numera är jag oxå mormor med en enorm kärlek till denna lila tös. Jag är sjuk i utmattning / ångest och skriver oxå öppet om att leva med det. Med jobb och familj och allt runt om. Älskar att hjälpa och föra människor framåt och utvecklas.. Har fått jobba mycket med mej själv att faktiskt få lov att säga NEJ...

4 reaktioner till “Julen är över tomtarna är bortplockade !”

 1. Min sambo sa igår ”skall vi ta bort julen imorgon?” Jag svarade nääääää.. inte för jag vill ha kvar ”julen” men att jag inte vill ta bort allt ljus. Detta år har jag 3 juldstakar, 3 tomtar och 1 julgran.. vi får se.. jag kanske ändrar mig. 😄

  Gilla

 2. Här tog vi det i vår egen takt sonen och jag. Var hos min mor o far i Göteborg och träffade min systers familj och sonens halvbror.
  Nu är vi hemma igen. Vi har haft några fantastiska dagar tillsammans 😊 och fler lär det bli… Skönt med ledighet! Allt gott 🤗

  Gilla

 3. Den perfekta julen får man bara när man accepterar att ingenting någonsin är perfekt.
  Konstigt att folk fortfarande tror att andras tillvaro är perfekt grundat på deras perfekta bilder alla vet är fejk.
  Borde vi inte lärt oss detta nu och sluta stressa upp oss?
  Håller med dig. Gör det som känns bra för dig och skit i hur andra gör.

  Gillad av 1 person

  1. Ja det är så sant. Och visst är det konstigt att dom som lägger upp dom mest perfekta inlägg och bilder är dom som oftast inte lever så… vill nog mest det ska se ut så. Verkligheten finns hos oss alla. Tack för ditt inlägg på min blogg☃️. Ha en god fortsättning på Julen och ett fint Nyår.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s