Betygen, hälsa & lov.

Idag är det dagen då många barn gått till skolan med en klump i magen. Betygen delas ut och många öppnar och jämför på skolorna….

I många år har detta oxå gällt min son. Jullovet börjar med en ledsen påg och en förtvivlad mamma.

Lättnaden i år är ju ljuvlig. Inte pga betygen ( han är stolt och ska va det) utan för att äntligen har han kommit en bra bit på vägen men att hitta sej själv i detta med dyslexi och svårigheter. Han är stabil i sin skolgång( varit ett hemma sittande barn i 7:an på annan skola) och trivs i klassen. Fina vänner och toppen lärare. Forfarande har skolan och vi mycket att lära men det går framåt. Självklart märks det på hans betyg men idag firar vi hälsan.

För mej är det så mycket viktigare att han mår bra och trivs med livet. Vi har alla olika förutsättningar och det gäller ta vara på våra ungdomar. Att finnas, stötta, kämpa för honom är för mej självklart. Så idag firar vi lite extra med ett paket.

Och vad passar bättre än en spelade tomte..hehe.. Man ska ge en tomte till någon man älskar på julen. Och tro mej. Jag älskar denne påg så innerligt( fast han är på blocket i bland..hihi). Han kämpar och vet att livet är mer än betyg. Idag har vi haft en fin första dag på jullovet. Det är minsann bättre än julafton för mej som mamma..

Denna lilla tös fick en liten paket i veckan av mormor.. hon vill så gärna hjälpa mamma och far att städa..hehe. Så klart hon ska kunna det.

Kan ju dock sä att kartongen va inte fy skam att leka med heller…knasfia..hihi..

Två knasfior till.. med på jobb. Dom jobbar ju inte så mycket men roar sej det kan dom…jaja. Ni kan tro dom är trötta när vi kommet hem. Ska i hålla ordning på alla som kommer in till mej på kontoret…

Jag fixade julfika på jobb. Mysigt och uppskattat.

Måste säää att handla mat online är fantomen det bästa man kommit på. Tänk om jag skulle sprungit runt på maxi efter jobb och samlat ihop 11 kassar mat… jag hade ju inte kommit hem till jul ens… Det är ju min räddning med att handla på nätet ….

Dock litet slitigt att bära upp men stark son och ett par rundor upp och ner i trapporna så fixar vi det.

Jul hörnan… Nu kommer det ikke fram en pryl till här kan jag sä… samlar damm mest ju..hehe.

Så här ser mamma ut på kvällen när en förkylning bokstavligen kastade sej över mej på em. Efter allt fix med kassar och mat hamnade jag i soffan… jesus sen som det slog på. Tre filtar och sonens hand på pannan som sa ”mamma du är rätt varm”. Fram med laser termometern( ja ingen rumpe sak här inte) och visst hade jag feber.. Toppen ju…grrr.. jaja. Jag hoppas en god natts sömn gör susen.

Så här glad på jobb när bild blir tagen på jobb av misstag…satt och meckade med luren…. typiskt..

Innan förkylningen slog till är binden ifrån… men ser onekligen rätt trött ut , ser jag nu…

Nuu ska det sovas sju kvart i timmen..

Hur ser din Jul ut? Lugnt, stressigt, firar kanske inte jul???

Sov sött och tack för du finns❤️.

Får många fina kommentarer om min blogg och det glädjer mej att ni är så omtänksamma över mej och mycket stöttning till sonen❤️. Tusen tack❤️.

Natti.

Författare: Marlene

Som mamma till en härlig påg med diagnoser som Autism och ADD har vi många utmaningar i vardagen att ta oss igenom. Dessutom är man själv i den åldern som vi inte heller pratar så mycket om. Klimakteriemorsan kallar jag mej för. Vår vardag är full av utmattningar. Men skulle inte för en peng i världen vilja ha nått annat. Det är så otroligt lärorikt och spännande att ha ett barn med dessa egenskaper. Han är mitt allt och tillsammans kämpar vi igenom oss vår vardag. Mycket nergångar men oxå otroligt mycket uppgångar går vi igenom. Alltid tillsammans❤️. Jag vill med denna blogg lyfta hur det är att vara npf förälder. Det finns otroligt mycket kvar att lära oss och det är viktigt vi delar med oss, tycker jag. Med en rejäl utmattning i bagaget har vi mycket att lära. En dotter och hennes familj som bor på Jylland.

2 reaktioner till “Betygen, hälsa & lov.”

  1. Hej Marlene! Nu har jag inte varit inne på ett tag men läste idag och blir ju själaglad att höra att sonen mår väl. Så underbart. Min femtonåring är hemma hos mig nu på jullovet och han strålar. Så skönt att vara ledig då hans skolgång under året inte funkat alls. Men nu ska vi bara vara lediga ihop och träffa familj och vänner. Det blir en dyr men efterlängtad julklapp i år, en gaming dator. Men med den kommer också regler om vila och skärmtid så vi får se hur det går. Men nu njuter vi av ledighet ända till 7/1.
    Allt gott, god jul och gott nytt år önskar jag dig o de dina 🌟🕯️🎄

    Gillad av 1 person

    1. Tusen tack för det❤️. Värmer mitt hjärta ni nu får ett lov tillsammans och får njuta. Han kommer bli sååå glad för sin julklapp. Det är så jobbigt när dom inte får ihop det i skolan😢. Men nu njuter ni och tar hand om er🎅🏻. God jul till er oxå och ett gott nytt år.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Lilla Speedos Mamma- föreläsare-inspiration

Jag föreläser om hur det är att leva med ADHD, dyslexi, tourettes och autismspektra i familjen. Både med och motgångar. Ett kreativ liv med snabba vändningar och säkert både mer skratt och tårar än i andra familjer:)

Let's talk

A platform to express and exchange

Gowriteandexplore✨

"People may hear your words but they feel your attitude! "❤🥀

Beyond The Lines

The truth lies beyond the lines!

Snikmorsans Ekonomisida!

Bli Rik På Snik!

Yolanda and her creative scream

Aspergers syndrome, bipolarity, photography, art, poetry.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

paradoxal

En kvinnas ljuva ångest.

Marie - skriver om livet

om kärleken till livet och språket

whenimbackagain

psykisk misshandel, relation, separation, skilsmässa

Herr Arnes

ta det lugnt

Maskrosbarn

Jag kan, jag vill, jag ska!

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Spetspatienten

Unna dig att må bra

Blogg – Pernilla Wahlgren

Psykisk ohälsa diagnos barn klimakteriet

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: