Överallt denna fixering vid mat, kilo, kropp & utseende!

Jag blir nästan galen av alla inlägg på sociala medier och tidningar och typ överallt om detta med kroppshets…

Januari månad är ju den månad folk börjar mest på gym, då det säljes massa bantnings medel och hetsen för hur man ska se ut känns enorm.

Dessa reklam pelare med tunna, vältränade människor, unga flickor sen ser ut som små muskel paket. Tonårspojkar som ser ut som biffiga män….

Åke visade mej en bild på en pojke på sin telefon. Frågade mej hur gammal jag trodde denna vältränade påg va.. jag svarade att han är nog typ 30. Näää mamma, han är 16 och ser så biffig ut?? Meeeen nääää… Åke va sjukt imponerad… Det va fan inte jag alltså..

Hur påverkar det oss?? Hur påverkar det våra ungdomar som växer upp??

Är det konstigt att det blir helt galet i ungdomars huvud??

På FB läser jag flera gånger om dagen hur folk lägger ut att idag tränade dom så och så. Idag sprang dom så och så. Idag ska jag sluta med socker… jaha jätte bra. Toppen. Fint. Duktiga Ni.. kämpa på…

Eller vad vill folk man ska skriva?? Grattis … du har kommit på att träning är bra… eller grattis du har kommit på att socker är farligt..

Nuuuu vill jag absolut inte sä att man inte ska träna och röra på sej. Eller att man ska kränga socker från morgon till kväll… absolut inte..men varför kan man inte göra saker med måtta. Jooo tänker Du, det gör ju du, Visst det är toppen. Klart att alla inte missbrukar det. Men det blir så exponerat hela tiden till våra ungdomar. Att man ska se ut på ett visst sätt…

Jag skulle bara såååå gärna vilja att man lär sej att må bra på alla plan.

Det är tex ett evigt tjat på mej från många att jag borde börja träna, så fort jag berättar om min utmattningssjuka.. blir lixom bara fokus på det och vad jag äter och inte äter… ja så klart ska man röra på sej men jag lovar att när man är på botten och kämpar är det inte vad man äter och hur man rör sej som man fokuserar på.

Hur gör du för att må bra? Det finns ju många sätt att hitta sin livsnjutning i.

Jag tänker på hur våra barn växer upp med detta inpräntat i huvudet, ( blir ju mest från sociala media för dom) att fokusera på sin kropp. Ät det och inte det. Det finns en sådan kroppshets bland våra ungdomar idag så man blir mörkrädd. Blir retad för tjockis när du inte är i närheten av övervikt..

Unga flickor har gele naglar tidigt, fixar med fransar och ögonbryn på salonger… hur knasigt är inte detta.. tycker jag. Är man inte barn länge än till fem nu eller…

Egentligen ville jag bara kröka av mej detta då jag idag bara på FB har läst hur många inlägg som helst ang, träning, sluta äta socker, måste börja träna jag är fet typ & sånt som gör mej lite deppad att läsa. För att det fokuseras såååå på det.

Jag hoppas verkligen att alla förstår sitt egna värde. Att man faktiskt oxå duger om man har några kilo extra, eller om du kämpar på med andra tuffa saker. Du duger så fint som du är❤️. Glöm aldrig det❤️.

På bilden har vi kvällsfika med frukt… vi äter oxå glass om vi är sugna på det….Men denna kväll bestämde Åke på fruktfika…imorgon bestämmer mamma. Då blir det inte frukt..hehe..

Hunden äter äpple om ni undrar, givetvis inte vindruvor!

Författare: Marlene

Som mamma till en härlig påg med diagnoser som Autism och ADD har vi många utmaningar i vardagen att ta oss igenom. Dessutom är man själv i den åldern som vi inte heller pratar så mycket om. Klimakteriemorsan kallar jag mej för. Vår vardag är full av utmattningar. Men skulle inte för en peng i världen vilja ha nått annat. Det är så otroligt lärorikt och spännande att ha ett barn med dessa egenskaper. Han är mitt allt och tillsammans kämpar vi igenom oss vår vardag. Mycket nergångar men oxå otroligt mycket uppgångar går vi igenom. Alltid tillsammans❤️. Jag vill med denna blogg lyfta hur det är att vara npf förälder. Det finns otroligt mycket kvar att lära oss och det är viktigt vi delar med oss, tycker jag. Med en rejäl utmattning i bagaget har vi mycket att lära. En dotter och hennes familj som bor på Jylland.

2 reaktioner till “Överallt denna fixering vid mat, kilo, kropp & utseende!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Lilla Speedos Mamma- föreläsare-inspiration

Jag föreläser om hur det är att leva med ADHD, dyslexi, tourettes och autismspektra i familjen. Både med och motgångar. Ett kreativ liv med snabba vändningar och säkert både mer skratt och tårar än i andra familjer:)

Let's talk

A platform to express and exchange

Gowriteandexplore✨

"People may hear your words but they feel your attitude! "❤🥀

Beyond The Lines

The truth lies beyond the lines!

Snikmorsans Ekonomisida!

Bli Rik På Snik!

Yolanda and her creative scream

Aspergers syndrome, bipolarity, photography, art, poetry.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

paradoxal

En kvinnas ljuva ångest.

Marie - skriver om livet

om kärleken till livet och språket

whenimbackagain

psykisk misshandel, relation, separation, skilsmässa

Herr Arnes

ta det lugnt

Maskrosbarn

Jag kan, jag vill, jag ska!

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Spetspatienten

Unna dig att må bra

Blogg – Pernilla Wahlgren

Psykisk ohälsa diagnos barn klimakteriet

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: