Är du rädd för att åldras, eller åldras du med insikt om att livet är bättre ju äldre du blir????

Att åldras är ett privilegium, tycker en del.

En del åldras med ångest över att dom faktiskt blir äldre..

Hur känner du? Njuter du i fulla drag och tar vara på livet? Lever du varje dag som om det vore den sista dagen i ditt liv?

Eller lever du lite lugnt, planerar och funderar mycket på framtiden??

Jag själv tycker just nu att min ålder är toppen.. känns skönt att blicka tillbaks i livet och ha levt det livet jag gjort. Vi pratade på jobb om ålder.. hur två med samma ålder kan skilja sej så.. häftigt. Någon verkar äldre, någon yngre.. men vi va iallafall överens om att det är rätt skönt att åldras.

Många saker i livet känns så mycket stabilare nu när man är lite mitt i livet lixom. Jag värderar ju lite annorlunda nu än när man va yngre. Känns skönt att inte vara så fokuserad på ytliga saker.. jag trivs med mej själv och passar det inte andra får det va.. Vad gör det väl om man har något kilo extra på magen, jag njuter hellre av lite gott istället för att svälta mej och jämt tänka på mat…hehe.. Jag upptäckte minsann oxå att man fått en del rynkor.. men gud det är ju jag.. det är så jag åldras och så jag ser ut. Varför ändra på det??? Nu säger jag inte att det är fel med botox och andra ingrepp, men inte min grej.

Känslor när man kommer upp i ålder är oxå häftiga. Åtminstone så känner jag så. Jag tillåter mej så mycket mer att känna… kanske en trygghet att man vågar efterhand som livet går.. jag gråter mer, jag skrattar mer & jag har så mycket kärlek i mitt hjärta som jag nu vågar visa. Visst jag är ju kvinna så ibland blir det många känslor på en och samma dag…

Tacksam att jag får vara med mina barn och mitt lilla barnbarn. Mormor titeln gör ju inte en yngre precis… hehe.. men sjukt stolt mormor är jag.

Många har svårt att acceptera att dom blir äldre, försöker få tiden att stanna. Jag tänker på det ibland när jag pratar med folk.. tur vi alla är olika och det har jag full respekt för.

Som Björn Ranelid sa ” störst av allt är Kärleken”❤️. Det kan betyda mycket..

Jag säger ta vara på livet och acceptera dej för den Du är. För Du är perfekt som just Du❤️❤️.

Natti Natti❤️

Författare: Marlene

Som mamma till en härlig påg med diagnoser som Autism och ADD har vi många utmaningar i vardagen att ta oss igenom. Dessutom är man själv i den åldern som vi inte heller pratar så mycket om. Klimakteriemorsan kallar jag mej för. Vår vardag är full av utmattningar. Men skulle inte för en peng i världen vilja ha nått annat. Det är så otroligt lärorikt och spännande att ha ett barn med dessa egenskaper. Han är mitt allt och tillsammans kämpar vi igenom oss vår vardag. Mycket nergångar men oxå otroligt mycket uppgångar går vi igenom. Alltid tillsammans❤️. Jag vill med denna blogg lyfta hur det är att vara npf förälder. Det finns otroligt mycket kvar att lära oss och det är viktigt vi delar med oss, tycker jag. Med en rejäl utmattning i bagaget har vi mycket att lära. En dotter och hennes familj som bor på Jylland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Lilla Speedos Mamma- föreläsare-inspiration

Jag föreläser om hur det är att leva med ADHD, dyslexi, tourettes och autismspektra i familjen. Både med och motgångar. Ett kreativ liv med snabba vändningar och säkert både mer skratt och tårar än i andra familjer:)

Let's talk

A platform to express and exchange

Gowriteandexplore✨

"People may hear your words but they feel your attitude! "❤🥀

Beyond The Lines

The truth lies beyond the lines!

Snikmorsans Ekonomisida!

Bli Rik På Snik!

Yolanda and her creative scream

Aspergers syndrome, bipolarity, photography, art, poetry.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

paradoxal

En kvinnas ljuva ångest.

Marie - skriver om livet

om kärleken till livet och språket

whenimbackagain

psykisk misshandel, relation, separation, skilsmässa

Herr Arnes

ta det lugnt

Maskrosbarn

Jag kan, jag vill, jag ska!

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Spetspatienten

Unna dig att må bra

Blogg – Pernilla Wahlgren

Psykisk ohälsa diagnos barn klimakteriet

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: