Tung morgon, pannkaksbak & spel.

Jag vill börja med att berätta att Åke är helt med på att jag skriver om vårt liv och vårt kämpande med skola och allt därtill. Vår vardag.

Givetvis har vi pratat om det här hemma, att det är ok att vi pratar öppet om att man faktiskt ibland mår psykiskt dåligt. Både som vuxen och barn. Jag tror det är oerhört viktigt att lyfta fram psykisk ohälsa och att vi aldrig någonsin känner skam eller inte vågar be om hjälp.

Barn och ungdomar idag lever så tufft med alla krav dom har på sej.. allt som påverkar dom från sociala medier.. där man inbland får bilden av att alla andra har ju det såååå bra. Ingen annan mår dåligt och tycker livet är pest. Meeeeen så är det inte. Det är så mycket vanligare med psykisk ohälsa bland våra ungdomar än vad man ofta vill tro.

Så snälla… ser du någon som verkar må dåligt, vilsen eller ur balans. Visa du finns som vuxen och ta dej tid att lyssna. Så viktigt.

Det va inte med särskilt stor entusiasm jag körde till jobb idag strax efter lunch. Det skär i hjärtat och Åkes morgon var bara en fortsättning på gårdagens tråkiga kväll.. Han vaknade med ångest och ledsen. Så oerhört jobbigt att se sin lille påg så ut form.

Det blev en henna dag för honom. Jag pysslade och vi pratade innan jag körde till jobb och jobbar mina fyra timmar. Jag har mailat skolan och se vad det finns för plan för att hjälpa honom där…

Givetvis håller vi kontakt när han är hemma. Han har vilat mycket idag. Vilat huvudet.. och promenerat med sina hundar.

När jag kom hem efter jobb så va hans pappa här och dom fixade minsann i köket..hehe.. härligt. Dom fick lite tid tillsammans innan jag kom och sedan lagade jag pannkakor till oss tre. Vi pratade om livet och skolan. Och annat lite mer roligt oxå…

Ni ser här…hehe.. pannkaksnisse sitter ner och steker..hehe..

Men gladare och piggare va han nu.

Lite mysiga planer med pappa till helgen och något att se fram emot.

Vi han med lite diamant jakt och även tyska… alfabetet.. på tyska. Inte lätt när man knappt kan det på svenska( som Åke själv sa). Men vi tränade på och spelade spel.

Nu sover han och somnade mycket lugnare idag. Oron finns där men ikväll kunde vi hantera det..

När vi spelar spel snor den lilla vita tussen min plats i soffan… på min filt.. mmm.. får man det..?? Nix nix.. hihi..

Jag meddelar Åke Era fina hälsningar till honom och det är så gott och varmt för honom att Just Du bryr dej om honom❤️. Det betyder mycket för oss. Så ett super duper tack från mej och Åke❤️.

Kvällen är här och jag ska snart sova. Så imorgon är en ny dag och det blir vad det blir den. Tar en dag i taget. Så överlever vi här för tillfället. Eller jag iallafall..

Sov sött och ge någon du tycker om en extra kram idag❤️. En kram värmer så mycket.

Författare: Marlene

Livet består av upp och nergångar. Jag tänker mej mest uppgångar, men skriver oxå gärna om mina nergångar. Viktigt vi förstår att alla kämpar på med sitt.. Jah har två ljuvliga barn som är min glädje. Numera är jag oxå mormor med en enorm kärlek till denna lila tös. Jag är sjuk i utmattning / ångest och skriver oxå öppet om att leva med det. Med jobb och familj och allt runt om. Älskar att hjälpa och föra människor framåt och utvecklas.. Har fått jobba mycket med mej själv att faktiskt få lov att säga NEJ...

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s