Utvecklingssamtal med sonen & dyslexi snack!

Jaha då för vi väl se om han får gå kvar på skolan…hehe…

Idag va det dags för Åkes favvo möte… hehe.. utvecklingssamtal… det gillar han inte. Inte för att han missköter sej utan mer för det är fokus på honom.. hihi.. Mamma får träna på att vara tyst och inte svara i Åkes ställe.. haha.. han svarar ju typ ja och nej eller vet inte… medan mamma har juuu sååå bra svar på allt..hehe.. men ikke.. morsan fick va tyst.. hihi..

Det blir ju lite snack om dyslexi och jag vill ha en utredning på matten oxå. Han har jätte svårt för matte och verkar inte greppa det.. så utredning på dyskalkyli ska oxå göras. Det är bra för har han det oxå är det ju som att köra huvudet i väggen när det gäller matte. Så bra att få ordning på det.

Annars är han på gång lixom. Ett stort arbete har han framför sej mem med föräldrars och skolans hjälp ska vi nog få ordning på det. Det finns ganska bra materiels ting att få hjälp med. Dator med speciella program har han. Uppläsning och stavning och allt. Sen är det ju katastrof med Nationella prov på barn med dyslexi… inte klokt.. väldigt dålig hjälp. ( inte skolans fel) utan så blir det när fel styre tar över.. det fick man ju så klart tänka på när man röstade… men vi får väl se.. prioritering på barn med svårigheter är såååå tråkig och man får slåss sååå som förälder. Och kolla upp allt själv… På denna skola han går nu är det fick mycket bättre än förra. Den skolan lyckades förstöra fem år av skolåren och ett gediget arbete för Åke att ta igen det dom tyvärr inte kunde undervisa. Den skolan anmälde vi till skolinspektionen och fick rätt. Men samtidigt… vad hjälper det Åke när han börjat sjuan och ligger så back i några ämne..

Men nu fokuserar vi på att bygga upp självförtroende för med det kommer så mycket annat. Snällare och omtänksammare påg får man leta efter.. och det är minsann viktigare än nått annat. Ett gott hjärta är minsann bättre än att kunna gånger tabellen…

Och eftersom han även i skolan är snäll och omtänksam så kommer det gå fint…

Vi firade att allt gick fint med en god kladd kaka… mumms..

Fyy bomben så god…

Får man dock bara säää att vädret är ju såååå blåsigt och kallt.. blir snabb runda med doggen… bläää… hatar blåst och kyla..

Uttråkad i soffan….

Får inte vara ifred i soffan…hehe..

Denna är ju såååå bra😂… Gisela och Noelle detta får vi införa på gården till nästa sommar va???hehe..

Nu blir det snart att värna lite rester och äta. Sen läxor och spåk träning.. nu är det djurnamn på tyska…hoho…. spännande…

Ajöken fröken😘..

Författare: Marlene

Som mamma till en härlig påg med diagnoser som Autism och ADD har vi många utmaningar i vardagen att ta oss igenom. Dessutom är man själv i den åldern som vi inte heller pratar så mycket om. Klimakteriemorsan kallar jag mej för. Vår vardag är full av utmattningar. Men skulle inte för en peng i världen vilja ha nått annat. Det är så otroligt lärorikt och spännande att ha ett barn med dessa egenskaper. Han är mitt allt och tillsammans kämpar vi igenom oss vår vardag. Mycket nergångar men oxå otroligt mycket uppgångar går vi igenom. Alltid tillsammans❤️. Jag vill med denna blogg lyfta hur det är att vara npf förälder. Det finns otroligt mycket kvar att lära oss och det är viktigt vi delar med oss, tycker jag. Med en rejäl utmattning i bagaget har vi mycket att lära. En dotter och hennes familj som bor på Jylland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Lilla Speedos Mamma- föreläsare-inspiration

Jag föreläser om hur det är att leva med ADHD, dyslexi, tourettes och autismspektra i familjen. Både med och motgångar. Ett kreativ liv med snabba vändningar och säkert både mer skratt och tårar än i andra familjer:)

Let's talk

A platform to express and exchange

Gowriteandexplore✨

"People may hear your words but they feel your attitude! "❤🥀

Beyond The Lines

The truth lies beyond the lines!

Snikmorsans Ekonomisida!

Bli Rik På Snik!

Yolanda and her creative scream

Aspergers syndrome, bipolarity, photography, art, poetry.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

paradoxal

En kvinnas ljuva ångest.

Marie - skriver om livet

om kärleken till livet och språket

whenimbackagain

psykisk misshandel, relation, separation, skilsmässa

Herr Arnes

ta det lugnt

Maskrosbarn

Jag kan, jag vill, jag ska!

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Spetspatienten

Unna dig att må bra

Blogg – Pernilla Wahlgren

Psykisk ohälsa diagnos barn klimakteriet

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: