Sjukskrivning & funderingar!

• Minnesvårigheter, särskilt av korttidsminnet

• Koncentrationssvårigheter

• Försämrad förmåga att se saker ur olika perspektiv

• Försämrad problemlösningsförmåga

• Känsloutbrott, t ex gråtattacker och raserianfall

• Överkänslighet för sinnesintryck t ex ljus och ljud

• Nedstämdhet/hopplöshet/uppgivenhet

• Sömnsvårigheter, t ex svårt med insomning och för tidigt uppvaknande

• Muskelspänningar

• Kroppsliga problem, t ex magkatarr, huvudvärk, smärta, yrsel och infektioner.

Denna text kopierade jag. Detta är en del av vad man kan uppleva med utmattning och ångest.

Vill påpeka att det är otroligt individuellt och finns ingen mall för hur man ska må och känna. Jag själv har haft kraftiga panikattacker med kräkningar och bara legat på badrumsgolvet och inte kommit där ifrån..

Jag själv kämpar 24-7 med detta. Meeen det har blivit bättre. Bara för det blir bättre är det inte mindre jobb. Hinderna kommer endå och man tar sej igenom.. ibland.. ibland inte..

Jag är nu sjukskriver till slutet på april helt. Hoppas verkligen jag kan komma igång lite sen..

Omgivningen är forfarande lika oförstående att jag drabbats.. du som alltid är så pigg och glad, meeen du som alltid hjälper andra, och den västa att höra är nääää nu får du ta dej i kragen och rycka upp dej… jag har ingen jävla krage att ta tag i…vill man bara skrika rakt ut..

Vänner ( ja om det nu är vänner) som pushar på och tycker man är tradig för man inte orkar sej… meeen man orkar bara inte.. man vill inte.. fatta va… grrr..

Man får sån insikt i vem som är vänner i detta läget.. och det är ju kanske bra..

Jag blev såååå glad idag när jag va hos min läkare. Hennes kommentar va..Marlene… nu ser man minsann lite livsglädje i dina ögon….

Jag blev så glad så jag nästan bölade.. för det har ingen sagt till mej innan. Min fina dotter och Anna som va här på fika sa oxå att jag ser piggare ut..

Meeen jag vill oxå påvisa att är det nått vi är duktiga på så är det att lägga på det där flinet och se såååå glad ut.. meeen det går inte att luras med ögonen. Dom visar hur vi egentligen mår.

Så därför blev jag sååå glad att min läkare såg min känsla..

Ni blir det att köra i samma takt och pigga på mej så jag kommer igång med jobbet..

Ja detta va ju inget upplyftande inlägg precis… men så ser mitt liv ut..

Nu blir det vila❤️.

Har mina godingar som ser till att jag kommer ut…hehe..

Författare: Marlene

Som mamma till en härlig påg med diagnoser som Autism och ADD har vi många utmaningar i vardagen att ta oss igenom. Dessutom är man själv i den åldern som vi inte heller pratar så mycket om. Klimakteriemorsan kallar jag mej för. Vår vardag är full av utmattningar. Men skulle inte för en peng i världen vilja ha nått annat. Det är så otroligt lärorikt och spännande att ha ett barn med dessa egenskaper. Han är mitt allt och tillsammans kämpar vi igenom oss vår vardag. Mycket nergångar men oxå otroligt mycket uppgångar går vi igenom. Alltid tillsammans❤️. Jag vill med denna blogg lyfta hur det är att vara npf förälder. Det finns otroligt mycket kvar att lära oss och det är viktigt vi delar med oss, tycker jag. Med en rejäl utmattning i bagaget har vi mycket att lära. En dotter och hennes familj som bor på Jylland.

En tanke på “Sjukskrivning & funderingar!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Lilla Speedos Mamma- föreläsare-inspiration

Jag föreläser om hur det är att leva med ADHD, dyslexi, tourettes och autismspektra i familjen. Både med och motgångar. Ett kreativ liv med snabba vändningar och säkert både mer skratt och tårar än i andra familjer:)

Let's talk

A platform to express and exchange

Gowriteandexplore✨

"People may hear your words but they feel your attitude! "❤🥀

Beyond The Lines

The truth lies beyond the lines!

Snikmorsans Ekonomisida!

Bli Rik På Snik!

Yolanda and her creative scream

Aspergers syndrome, bipolarity, photography, art, poetry.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

paradoxal

En kvinnas ljuva ångest.

Marie - skriver om livet

om kärleken till livet och språket

whenimbackagain

psykisk misshandel, relation, separation, skilsmässa

Herr Arnes

ta det lugnt

Maskrosbarn

Jag kan, jag vill, jag ska!

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Spetspatienten

Unna dig att må bra

Blogg – Pernilla Wahlgren

Psykisk ohälsa diagnos barn klimakteriet

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: